Hästen är ingen tävlingsmaskin!!

Tänkte skriva ett sånt där långt inlägg nu igen, den här gången om hästen och tävlingar.

Man ser allt för ofta samma namn i startlistorna, helg efter helg, efter helg. Framförallt på ponnyfronten är det så, meeting efter meeting får ponnyn åka på, utan en lugn period. På tävlingsplatser ser man många som kommer ut efter en felfri ritt och ser butter ut och säger ngt i stil som; Fan, hade ponnyn svängt där jag ville skulle vi legat i ledningen nu, eller; Åh, dumma sega ponny, snart blir du såld om du inte kan gasa på lite! Och ja, jag har hört dessa meningar på tävlingar. Det är hemskt, dem kmr ut från en felfri runda!? Och så ser dem skitsura ut och klagar på ponnyn, vafan den gjorde ju det den skulle!?

Och ibland är föräldrarna nästan ännu värre, usch. Står där och tror dem är märkvärdiga för att dem kan köpa dyra ponnysar till sina barn, och om dem inte vinner eller blir placerade blir dem skitsura och skäller ut barnen. Tävlar man helg efter helg borde man väl fatta att det inte kan gå bra varje gång? Hästen är ett djur, ingen maskin. Den kan inte prestera toppresultat gång på gång, den blir också utsliten ibland, precis som vi blir efter några veckor i skolan tex. Man måste ngn gång låta dem bara vara hästar, ta en tävlingsfri mpnad och bara leka, ut i skogen, rejsa på fälten, bara ha lite kvalitetstid tillsammans med hästen och inte tänka på tävlingar.

Usch, kommer ihåg när jag var på en tävling, det var en LB som gick på gräs och på morgonen hade det varit lite dagg så banan var aningen hal. Så kom det in en ryttare på en c-ponny tror jag det var. Hon gick nolla och omhoppningen var direkt efter så hon tog en skitsnäv sväng till första hindret i omh. och ponnyn svängde villigt. Men iom att det var halt så tappade ponnyn fästet i gräset och gick omkull. Ponnyn kom fort upp på benen igen medan tjejen satt kvar på marken. Då börjar hon PISKA den på benen och på mulen och bara skrek; Jävla ponnyfan, du ska slaktas!! Kan även tillägga att det var ca 100 pers i publiken.. Sedan kom hon upp på fötterna och ledde ut hästen medan hon gick och småröck i tyglarna hela tiden och när hon kom ut genom grinden slängde hon tyglarna i handen på hennes mamma och piskade sedan ponnyn flera gånger på rumpan innan hon gick därifrån.

Kan berätta att jag grina massor, det var så hemskt att se så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Ponnyn ställer upp och svänger dit hon styr och pga av underlaget gick den omkull och blev slagen och illa behandlad för det!? Har människan ngt hjärta över huvudtaget?? Jävla äckliga snorunge, det är min kommentar om denna tjej. Ursäkta ordvalen men detta är fan inte okej. Fyfan..

Hoppas till 1000 att den ponnyn har blivit såld till någon som älskar den :'(

Skönt att skriva av sig lite, vad är era åsikter om detta? Har ni varit med om något liknande?



Hästarna är mitt allt <3



Kommentarer
Postat av: Elin

Bra inlägg. Håller helt med dig. Vissa tar allt på så stort allvar och om det inte går helt perfekt så blir dom skitsura på hästen. Oftast ser jag föräldrar som blir sura och så köper dom nya "bättre" hästar till sina barn och så klarar inte barnet av hästen så går det ännu sämre osv.

2010-01-24 @ 09:35:06
URL: http://elinpamlin.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Jag har själv sett när människor behandlar din hästar, speciellt ponnyer på detta vis. I somras när det var första lokala tävlingen på året brukar det komma otroligt mkt folk hit. En tjej kommer in på sin ponny, hade startat ganska många gånger, hästen var väl trött och det kommer en oxer efter en riktigt klurig sväng. Hästen stannar och ryttarer piskar på den, tar om det, stannar och detta upprepas tre gånger och till sist blir ryttaren så arg hon både skriker jävla häst och piskar den så domaren i domartornet får säga åt henne att gå av banan och det var sjukt mkt folk. Man blir väldigt chockad och vill bara gå ner dit och ta hästen ur handen på henne!!! Usch såna människor ska inte ha häst över huvudtaget...

2010-01-26 @ 20:28:38
URL: http://nilsmarkjennifer.blogg.se/
Postat av: Michelle "mmischa" Weckström

Så jääääävla sant!

Jag förstår inte hur människor kan ha sån liten känsla för något levande. Hur man kan behandla ett djur, på det viset. Jag har också sett bortskämda snorungar som rider sönder ponny efter ponny. EN tjej skulle köpt en häst från hon som äger stallet. Hennes häst innan tävlade hon LB hoppning med den fast det var sönder i bakbenen. Som tur tillät inte säljaren detta. tackar gud!

2010-01-31 @ 00:51:50
URL: http://mmischa.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din åsikt här:

Trackback



Design by Linda Viberg