Dåligt

Dålig uppdatering, har helt enkelt inte haft lust eller ork, ni säger ju aldrig vad jag ska skriva om heller!!!

Bjuder på bilder istället


I onsdags hade vi sol och +20 grader så jag red i t-shirt!! ;)




Doris på promenad i måndags ( all snö i bakgrunden har smält nu!)

Vill ni ha uppdatering får ni kommentera här och ge förslag på inlägg!


Tävling



Tävla HÄR!

Bästa Doris

Tävlade som sagt idag, i Båstad. Första hopptävlingen sen 4juli. Kan bara säga att jag är jättenöjd med hur Doris skötte det idag. Har trots allt bara hopptränat 2ggr detta år.

90cm: 0+4fel snabbast tid i omh

1m: 8fel

90cm: Så jäkla fin!! Allting bara flöt på super och hon bara lekte runt och gjorde nacksving och hade sig för att hon var så glad, haha! Iaf, sen i omh så var hon också fin, hade ett lite högre galopptempo vilket hon grejade jättefint. Sen kommer jag till näst sista, en ganska maxad oxer. Så står en tjej i vägen för min anridning (för.övr. min hopptränare:p) så då tappade Doris sin galopp lite iom den konstiga svängen så då var jag tvungen att parera upp det så då fick det bli några hastiga galoppsprång fram, annars hade det blivit för nära och hon hade i princip satt sig på bakbommen.. Så då rev hon ju tyvärr i upphoppet "/
Lite trist med tanke på att jag var 1,20 sekunder snabbare än hon som var först :p Fast var ngn konstig bedömning så jag vet inte ändå, alla dubbelnollor fick rosett trorja..

1m: Även här kanonfin! Dock blir hon lite väl ivrig så det går lite fort ibland. Men när hon verkligen lyssnar och sätter sig tillbaka som jag vill, herrejävlar vilka språng hon får! Tyvärr så rev hon nr. 3 ett räcke, hon tittade till lite iom att det var rakt mot utgången så jag fick pusha på henne lite så då blev det lite knasigt upphopp. Sen var hon superduperfin fram till sista, kombinationen.. Kombination har alltid varit vårat problem, pga av för lite träning på det, så hon rev bakbommen på a då hon hoppade av lite tidigt.

Men jag är verkligen jättenöjd, dels för att det var jätte längesen vi tävla + att jag var mig själv igen! Hindrena kändes pyttesmå och jag hade kul där inne idag, istället för att vara rädd och förstöra för Doris. Så förhoppningsvis är min svacka botad! =)


Bild från idag, Fina Doris :)

Kan dra en Dagens också:
CH sadel
förbygel
Mark Todd benskydd
Treadstone träns m. swarovskipannband
Huva + schabrak John Whitaker
Täcke Mias RS

Charles Owen hjälm
Pikeur kavaj
KL väst
back2back ridbyxor
equiline skjorta
roeckl handskar
tretorn stövlar
mark todd sporrar
spö

Vårnyheter

Tittade precis in på ridsportbutiken.net, och blev väldigt sugen på detta;



Equiline piké 490 ,-



Equiline strumpa 169,-

Finns även i babyrosa, jag vill ha!!

Detta skulle passa sjukt bra till dessa byxor (som mamma f.övr. lovat mig att få ;))



JW ridbyxor 698,-

Blir att prata lite med mamma om tröjan och strumporna när vi ändå beställer byxorna! =)

Vad tycker ni? Hiss/Diss?

I min ryktlåda


Ryktlåda från Hööks


Hovkrats, svamp, hårgelé, pälsglans, lädersåpa

Hovkrats: Vanlig, nödvändig sak. Kratsar alltid hovarna både före och efter ridpass.

Svamp: Till lädersåpan

Hårgelé: Brukar använda till det spretiga efter man knoppat så det hålls på plats.

Pälsglans: Super Sheen från Veredus. Världens bästa pälsglans! Super också i små flaskor vilket är perfekt att ha med på tävlingar. Har även en stor flaska.

Lädersåpa: Curium Soap från Veredus. Också jättebra, liten flaska. 


Kam, Rotborste

Kam: Från Borstiq farm. Superbra man och pannluggskam! Reder ut jättebra och sliter inte ut taglet.

Rotborste: Från three horses. Använder jag i svansen. Också väldigt bra som inte sliter men ändå reder ut.

Ryktborste, gummiskrapa, putshandske

Ryktborste
: Även denna från Borstiq farm. Supermjuk och härlig.

Gummiskrapa: Använder gummiskrapa istället för ryktskrapa, mycket bättre tycker jag.

Putshandske: Min favorit i lådan! Hästarna blir jätteblanka i pälsen + att det är jätteskön massage för dem.


Mjukborste, rotborste

Mjukborste: Från three horses. Använder jag alltid först, drar bort damm och sånt.

Rotborste
: Använder jag vid gorvare smuts, typ lera osånt.


Sax, tejp, svamp

Sax: Till svans, hovskägg mm.

Tejp: Till tex. lindor och benskydd som sitter dåligt.

Svamp: Till näsan och ögonen.


Dagens ridpass

Red Doris på volten, har typ ingen annanstans att rida för tillfället "/ Banan var helt dränkt i vatten, trots att den är väldigt bra dränerad, men så fort solen kommer så försvinner det fort.

Doris var iaf kanonfin, känns super inför tävlingen på söndag! Kunde dock bara skritta och trava, vilket iofs var bra iom att hon inte stressade upp sig så mkt som hon annars gör när jag galopperar. Hon var väldigt mjuk och fin i högersidan men lite motsträvigare i vänstersidan konstigt nog.. Hon är ALLTID motsträvig i högersidan och nu var hon hur loss som helst där. Men fick iaf igenom vänstersidan på slutet också. Fin häst!




Peppad häst!? haha :p
Ursäkta röran i stallgången, håller på rensar bland gammnal utrustning..

Dagens ridpass

Red trasan på gegg-banan för en stund sen. Hon var superduper fin! Jobbade mkt lösgörande så hon verkligen fick jobba loss hela kroppen. Hon var som en helt annan häst på slutet av ridpasset. =)


Min lilla gris.. <3

Doris fick vila då jag fick lågt blodsocker och mådde väldigt dåligt.. "/

Prao dag 3

Kom hem runt 20 i 1 från praoen. Idag var det en ganska slapp dag då jag skulle följa med Charlotte och behandla två hästar i Eket. Det var väldigt kul att se hur hon behandlar dem sen fick även jag testa lite massage och hon visade mig hur en bra, avslappnad muskel skulle kännas. 

När vi kom hem fick jag ställa in Dino på vibben, ta in Hero åt Charlotte som skulle tömköra honom och sedan fick jag gå en promenad med Skrutten och hennes hund Tina. Skrutten var jättebusig idag, travade och gjorde nacksving hela tiden, haha söt! =)

Sen har jag och mamma bestämt att både Doris och Trasan ska få åka varsin vecka till Charlotte och intensiv behandlas på vitafloorgolvet och av henne. Hon har berättat mycket bra om det, så jag tänkte ta och skriva ett inlägg om det senare!

Fotade tyvärr inte idag, pga av det tråkiga vädret..

Tävling hos lovicious!


Tävla HÄR!

Prao dag 2

Hemma från praoen för en stund sedan! Idag hade jag lite mer att göra så blev ca. 20min längre dag.

Fick börja med att sätta in Hero på vitafloorgolvet, medan jag gjorde iordning Skrutten. Idag fick jag köra honom! Åh, vad kul det var, har verkligen saknat det "/ Körde ju alltid med min första ponny Fabbe (tänkte göra ett inlägg om mina förra ponnyer ngn gång..).




Underbart väder idag, skitvarmt! =)

Efter jag hade kört Skrutten borstade jag av honom och tog sedan ut Hero från "vibben" och borstade honom. Sedan gick jag en 40min promenad med honom och sedan fick han gå ut i hagen igen. Medan Hero var ute fick Dino stå och vibba lite.


Hero på promenad

Sedan fixade jag vatten till alla hästarna, iom att Dino inte var klar på vibben än. Sedan när han var klar så borstade jag honom och gick en 20min promenad med honom och sedan fick han också gå in i hagen igen.

Sedan sköljde jag alla betten och hängde tillbaks alla grejer i sadelkammaren och sopade rent stallgången. Sedan slutade jag! =)


Dino på promenad

Nu ska jag slappa en stund, man blir jättetrött av att jobba i ett sträck hela tiden! haha :p Sen ska jag gå ut och rida mina fina älsklingar :D

tidig dag imorgon

Blir tidig dag imorgon igen.. Charlottes son var sjuk så hon fick avboka de hon skulle till men jag ska ändå dit och ta hand om hästarna så hon får lite hjälp! Kommer ändå sluta runt 11-12 så det är ju jätteskönt =)
Då hinner jag ta ordentliga pass med mina älsklingar <3


Bild på Doris från i somras.. Ge mig sommar & tävlingar NU!

Dagens ridpass

Red båda när jag kommit hem från praoen. Red Trasan först, barbacka. Red på vanligt tränsbett och remont. Jobbade mycket med att verkligen få loss henne i sidorna och verkligen lossa bogarna. Hon var jättefin!

Doris reds på tränsbett och aachen. Joggade och gjorde samma sakm ed henne som med trasan, även Doris var superfin! Sedan fick båda två stå nakna ute i den härliga solen medan jag mockade och städade lite i stallet! =)



Haha, vad tycker ni om min ridoutfit idag? :p

Prao dag 1

började kl 9 och slutade redan kl 12, skönt! Har dock ridit mina hästar och pysslat i stallet därför har jag inte uppdaterat ännu..

När jag kom dit fick jag börja med att ta in Skrutten, en liten shettis och rykta honom ordentligt. Sedan fick jag gå ut en promenad med honom i ca. 20 min.


Skrutten, söt lr vad!?

Därefter fick jag borsta Dino, som Charlotte sedan skulle behandla. Sedan skulle jag borsta Hero som stod på Vitafloorgolvet (vibrationsgolv) och fy sjutton vad det vibreerade, haha! Sedan gick jag och Charlotte promenad i 40 min med Hero och hennes 3-åriga islandshäst.

Sedan fick jag sopa stallgången, fylla vatten i hagarna, ge lunchhö, ställa ut och in hästar på vitafloorgolvet mm.
Fick tyvärr bara bild på skrutten, ska försöka fixa på de andra med!

Hade jättekul idag, mycket lärorikt! Imorgon ska Charlotte iväg till kunder och behandla hästar så jag ska få följa med vilket ska bli väldigt kul! =)

Månadens märke - Eskadron

Nu är det dags för månadens märke igen och denna gång är det Eskadron! Deras hemsida kan du kika in HÄR!















Jag fullkomligt älskar Eskadron!! Speciellt den översta kollektionen, precis i min smak! Ett + är ju att inte så många använder Eskadrons grejer! ;)

Vad tycker ni om Eskadron?

Reklam?

Om Ni är intresserade av att ha en reklambild för eran blogg i utbyte mot att jag får ha en i Din meny, kommentera då detta inlägg!




(vet att denna bild är extremt uttjatad, men vår data krascha ju så att alla bilder försvann..)

Reklam?

Om Ni är intresserade av att ha en reklambild för eran blogg i utbyte mot att jag får ha en i Din meny, kommentera då detta inlägg!




(vet att denna bild är extremt uttjatad, men vår data krascha ju så att alla bilder försvann..)

ny design

Ny design! Härifrån kommer designen!

Ska dock göra några finjusteringar med headern men orkar inte göra det nu..

Rollkur

Tänkte skriva ett nytt åsiktsinlägg, nämligen om det omtalade "rollkur".

Det är nog inte många som missat det omtalade ämnet rollkur. Detta uppmärksammades när man såg den flerfaldige OS-guldmedaljören Anky van Grunsven rida sin häst Salinero på framridning.

Jag har lite blandade åsikter om denna s.k ridformen. Jag ser väldigt mycket upp till Anky och beundrar henne, och jag har svårt att tro att hennes hästar skulle kunna prestera så bra gång på gång om de mådde dåligt (psykiskt & fysiskt..) av denna ridform. Dock tycker jag att det ser inte speciellt trevligt ut för hästen alls! Jag brukar själv rida mina hästar lite överställda men verkligen inte så pass mycket. Anledningen till att jag gör detta är att hästrana blir extremt lösgjorda och får en superfin rörelsefrihet i bogarna framförallt. Men jag skulle aldrig kunna tänka mig att rida mina hästar såhär!

Som sagt, lite blandade åsikter.. Vill gärna höra era också!!


Inlägg

Detta ska uppdateras i bloggen nu;

  • Månadens märke
  • Hiss/Diss
  • Åsiktsinlägg om rollkur
  • Ni bestämmer!?

Dagens ridpass

Dålig uppdatering, men om ni ger några förslag på vad jag ska skriva så lovar jag att uppdatera bättre!

Red iaf båda idag i det fina soliga vädret. Åh, våren är så himla underbar med långa galopper på mjuka grusvägar i härlig sol! =) Hästarna var underbara båda två och jag är inne i ettlyckorus med hästarna just nu, bla. pga av hemligheten ;) Ni får veta mer om det nästa helg förmodligen!


Träns; Ihopplock
Sadel: Pessoa legacy pony
Schabrak: Protector
Täcke: Köpt på tradera
Lindor: Gjort själv
Benskydd: Equi-theme



Prov

Ingen ridning eller uppdatering idag, har två prov till imorgon som jag har missat. Så måste plugga hela kvällen :/

Dagens ridpass

Red ut Trasan längs "dalshultrundan". Red med hoppsadeln och vanligt tränsbett. Var ute i över en timme och la all fokus på konditionsträning. Blev mycket skritt samt trav och galopp i korta intervaller. Trasan var superfin!

Efteråt stretchade jag henne och myste massor. =) Doris vilar idag, hon var ute länge igår och var superfin så hon förtjänar en vilodag.

Och vet ni vad? I helgen, närmare bestämt på lördag, händer en superrolig grej! :D

Ledtråd.. Kan ni gissa? ;)


Haha, paintskills ;p

Tävling hos warnmark.blogg.se

Jag är med och tävlar om ett Tattini set hos Karin



Var med du också! Gå in HÄR!

Tips - Rörelse utan gränser

Idag när jag ändå var hemma och sjuk så passade jag på att titta på filmen "rörelse utan gränser". En super film enligt mig, extremt lärorik, rekommenderas starkt!!



Lär dig massera och stretcha med Marina Axelson-Callum & möt de främsta bland tränare, elitryttare, veterinärer, m. fl. I Rörelse utan gränser möter du flera av de allra främsta inom ämnesområdet; hästens rörelser, muskler och träning. Filmens största del består av en grundlig instruktion i hästmassage och stretching. Du får lära dig att själv massera och stretcha en häst av Sveriges främsta expert inom området, Marina Axelson-Callum, grundare och rektor på Axelsons Animal Massage School. Du kan lätt orientera dig mellan de olika delarna som masseras och stretchas på hästen, med hjälp av DVDns menyfunktion. Du möter championtränaren Tommy Gustafsson på Täby galopp och forskaren Lars Roepstorff från SLU. Insoereras av fälttävlansryttarna Magnus Gällerdal, Anna Hassö och Tobias Grönberg på Övedsklosters fälttävlan, samt A-tränaren KG Svensson när han har hoppträning. På ATGs hästklinik i Täby intervjuas veterinär Ingela Liwång - klinikchef, samt hovslagaren Rose Marie Clark. När du har sett den här filmen, där stora delar har något att tillföra hästintresserade även på högre nivå, kommer du att:
- Kunna mer om hästmassage och kunna massera och stretcha en häst själv.
- Veta mer om hästens rörelser och om vilken effekt olika typer av träning har på hästen.
- Känna till hur fälttävlansryttarna och galopptränare tränar sina hästar.
- Förstå hur en A-tränare i hoppning/körning tänker kring hästens muskler och träning.
- Ha en större kunskap om hur man vetrinärt arbetar med skador och muskler.


Filmen är väldigt bra gjord, det är väldigt lätt att lära sig att massera/stretcha hästen bara genom att titta. Det mest intressanta i filmen var när man fick "följa" med KG Svensson på hoppträning. Dels för att det var filmat ur häftiga vinklar men allra mest för att KG hade riktigt bra saker att säga. Sammanfattade några utav dem här;

"Serier är till för att gymnastisera hästen, hindret efter är till för att hästen ska utveckla sitt språng och få en språngkurva där hästen öppnar sin bakdel och att frambenstekniken blir riktigt tilltalad"


"Studsen gör att ryttaren inte kommer att gå före med överlivet utan kommer att sitta kavr med överlivet lite mer stilla i n lättare sits där hästen kan röra sig"

"Man tränar hinderserier för att stärka ryttarens position så att i överlivet få en position där ryttaren inte går före med överlivet, likaväl så får inte ryttaren hamna i bakvikt. Ryttaren ska känna att man kan ha kontakt med fötterna och att överlivet följer så lite som möjligt utan bara följer det som behövs"


"Landningen är viktigare, av hoppar ju alltid hästen, men det är då som den landar, där stärker man hästens självförtroende. Men störs hästen på något sätt och känner osäkerhet när den landar, då blir det också osäkert i avsprånget nästa gång"


"Ryttarens sits är avgörande för om hästen ska kunna röra sig i balans när den rids. Du måste ha en så pass god kroppsmedvetenhet att du kan ändra och korrigera din sits under ridningens gång"


Av det man sågi filmen verkade KG som en superbra tränare! Någon här som kanske tränar/har tränat för honom?

Filmen kan du köpa HÄR!


Back on track

Hej igen!

Nu är jag tillbaka igen! Ska försöka blogga iaf en gång om dagen, måste ju hinna med skolan också. Fast har bara en vecka kvar sen är det prao :) Ska försöka lära mig att mobilblogga så jag kan uppdatera massor därifrån!

Har lite dålig fantasi så vet inte riktigt vad jag ska blogga om, är hemma från skolan pga. av förkylning så kan ju blogga massvis bara ni kmr med förslag! :p




Design by Linda Viberg