Dressyrträning

Var iväg och dresyrtränade med Trasan idag, det var mycket välbehövligt! Vi båda var minst sagt lite ringrostiga men på slutet kom hon igenom sig riktigt ordentlig och jag började hitta tillbaka till knapparna med. Kan även tillägga att vi tränade hemma hos Viveca (Trasans förra ägare), i hennes ridhus. Där, för ungefär 4,5 år sedan åkte mamma och jag dit och kollade på Trasan. Där stod hon i stallgången och det var kärlek vid första ögonkastet. Jag visste bara genom att se henne stå på stallgången att hon var den rätta ponnyn för mig. Och det är hon, min fina älskling <3
Mamma och jag åkte ner i september 2005 hela vägen ner till skåne över en helg och hade massa ponnysar jag skulle provrida. Provred några på vägen ner i ett försäljningstall. Trasan var första ponnyn på lördagen och efter jag hade provat henne sa jag att jag inte ville prova de andra, jag ville ha Trasan och ingen annan. :')

Konstigt att det blir såhär ibland. Både Trasan och Doris är uppfödda i Perstorp, alltså där vi bor nu, och nu tränar jag dessutom på samma gård där vi provred Trasan!

Doris hade dratt av sig skon, och hon blev nyskodd i fredags, suck! Hovis kommer imorgon kväll så kan inte rida henne förens på tisdag..

Dagens ridpass

Kom hem 1 timme tidigare än vanligt idag, då min insulinpump inte ville fungera helt plötsligt, suck! När jag mådde bättre gick jag ut och red Doris runt stockrundan. Hon var helt galet fin! Speciellt i galoppen, så himla explosiv och hon var riktigt loss i bogarna idag också =)


( Försökte ladda upp en bild men blogg.se segar extremt mycket idag så får strunta i det..)

Hästen är ingen tävlingsmaskin!!

Tänkte skriva ett sånt där långt inlägg nu igen, den här gången om hästen och tävlingar.

Man ser allt för ofta samma namn i startlistorna, helg efter helg, efter helg. Framförallt på ponnyfronten är det så, meeting efter meeting får ponnyn åka på, utan en lugn period. På tävlingsplatser ser man många som kommer ut efter en felfri ritt och ser butter ut och säger ngt i stil som; Fan, hade ponnyn svängt där jag ville skulle vi legat i ledningen nu, eller; Åh, dumma sega ponny, snart blir du såld om du inte kan gasa på lite! Och ja, jag har hört dessa meningar på tävlingar. Det är hemskt, dem kmr ut från en felfri runda!? Och så ser dem skitsura ut och klagar på ponnyn, vafan den gjorde ju det den skulle!?

Och ibland är föräldrarna nästan ännu värre, usch. Står där och tror dem är märkvärdiga för att dem kan köpa dyra ponnysar till sina barn, och om dem inte vinner eller blir placerade blir dem skitsura och skäller ut barnen. Tävlar man helg efter helg borde man väl fatta att det inte kan gå bra varje gång? Hästen är ett djur, ingen maskin. Den kan inte prestera toppresultat gång på gång, den blir också utsliten ibland, precis som vi blir efter några veckor i skolan tex. Man måste ngn gång låta dem bara vara hästar, ta en tävlingsfri mpnad och bara leka, ut i skogen, rejsa på fälten, bara ha lite kvalitetstid tillsammans med hästen och inte tänka på tävlingar.

Usch, kommer ihåg när jag var på en tävling, det var en LB som gick på gräs och på morgonen hade det varit lite dagg så banan var aningen hal. Så kom det in en ryttare på en c-ponny tror jag det var. Hon gick nolla och omhoppningen var direkt efter så hon tog en skitsnäv sväng till första hindret i omh. och ponnyn svängde villigt. Men iom att det var halt så tappade ponnyn fästet i gräset och gick omkull. Ponnyn kom fort upp på benen igen medan tjejen satt kvar på marken. Då börjar hon PISKA den på benen och på mulen och bara skrek; Jävla ponnyfan, du ska slaktas!! Kan även tillägga att det var ca 100 pers i publiken.. Sedan kom hon upp på fötterna och ledde ut hästen medan hon gick och småröck i tyglarna hela tiden och när hon kom ut genom grinden slängde hon tyglarna i handen på hennes mamma och piskade sedan ponnyn flera gånger på rumpan innan hon gick därifrån.

Kan berätta att jag grina massor, det var så hemskt att se så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Ponnyn ställer upp och svänger dit hon styr och pga av underlaget gick den omkull och blev slagen och illa behandlad för det!? Har människan ngt hjärta över huvudtaget?? Jävla äckliga snorunge, det är min kommentar om denna tjej. Ursäkta ordvalen men detta är fan inte okej. Fyfan..

Hoppas till 1000 att den ponnyn har blivit såld till någon som älskar den :'(

Skönt att skriva av sig lite, vad är era åsikter om detta? Har ni varit med om något liknande?



Hästarna är mitt allt <3



Dagens ridpass

Red ut Trasan tillsammans med mamma och Doris. Red den långa skogssvängen på ca 4km. Älskar den rundan, massa raksträckor och samtidigt lutar det lite lätt uppför hela tiden vilket gör det toppen att bara ligga och cantra hela vägen, super för konditionen! Exakt det gjorde vi idag, cantrade samt travade mycket i låg form.

Men idag var hon riktigt fin! =) Det är helt sjukt hur mycket jag längtar till sommaren, konstaterade faktiskt idag att det "bara" är 128 dagar kvar till sommarlov!! Låter mycket, men om man tänker efter hur fort en dag går så känns det faktiskt inte allt för långt borta!

Dagens ridpass

Red ett dressyrpass med Trasan på volten förut. Fick jobba henne mycket i låg form i början, och göra mycket övergångar samt sidvärtes rörelser så hon verkligen fick komma loss i ryggen och bogarna. Därefter jobbade jag successivt upp formen och på slutet var hon riktigt, riktigt fin! =)

Ska beställa hem lite nya täcken från Börjes nu, Doris behöver både stalltäcke och vintertäcke, hon ska nämligen klippas. Får nog göra det nästa helg!

Har ni haft en bra fredag?

En helgdag i stallet

Tänkte visa lite bilder för hur en "helgdag" istallet ser ut, var ju hemma idag igen från skolan pga. av den jobbiga huvudvärken så passade på att ta lite bilder och så!

07.00

Morgonfodra hästarna, havre + hö samt fylla på vatten om det behövs

08.10

Byta täcken på hästarna och släppa ut dem i hagen



08.20 - 09.00



Mocka Trasans box och oftast Doris också (mamma o jag brukar turas om..)



Eventuellt fylla på nytt spån, dock la jag in nytt till Trasan igår. Brukar lägga in en halv en gång i veckan ungefär



Byta vatten, diska rent hinken samt fylla på nytt fräscht vatten


Dålig bild!!!

Göra morgon + eftermiddag + kvälls hö



Måtta upp eftermiddagshavre till alla tre



Måtta upp kvällsbetfor till alla tre



Och till sist, soppa stallgången!



Sedan tillkommer ju ridningen, som brukar vara olika tider, samt intag runt 17 - 18 och nattning runt 20 - 21.

Ungefär så ser en dag ut i stallet på helgen, vardagar ser lite annorlunda ut, hur ser en dag ut för er?

Dagens ridpass

Red Doris på volten imorse. Kände att dem verkligen behövde röra på sig idag efter att ha vilat i två dagar. Tröck i mig en treo och gick ut och red. Doris var en dröm att rida i skritten, traven och vänstergaloppen. Så himla mjuk och stadig! I högergaloppen blev det dock andra känslor, suck! Hon började studsa på en gång i den galoppen. Så började med att ställa igenom henne lite för mycket i högersidan och tog en lätt förhållning i vänstern hela tiden. Gjorde detta först i skritt och trav. Därefter bestämde jag mig för att hon skulle klara att fatta galopp och hålla kvar ställningen i högersidan. Efter några gånger gjorde hon det jättefint och höll kvar ställningen hela fattningen. Därefter byggde jag på och jag bestämde mig för att innan ridpasset var slut så skulle hon ha klarat en hel långsida och behålla ställningen samt att jag skulle kunna ta lätta förhållningar i vänster utan att hon skulle bryta av.

Även det klarade hon till slut och då kände man sig riktigt nöjd! Såhär ska jag jobba henne varje dag med den här sidan, börja precis som idag med fattning och en långsida. Så nästa ridpass vill jag att hon ska klara fattning, långsida samt ett hörn. Så det gäller att vara konsekvent hela tiden med hennes högersida för så småningom tror jag nog att det blir bättre! =)

Kände mig dock svimfärdig efter passet pga. av huvudvärken, så nu ska jag vila ordentligt och hoppas att jag orkar ta itu med Trasan sen också!


Smörjning

Smörjde bara mina stövlar förut, det vart så himla kallt om fingrarna när man höll på med kallt vatten.
Tänkte iaf visa er vad jag använder för smörjmedel! =)


(Bilderna är klickbara)

Grundar alltid med vanlig sadeltvål, denna är från Hööks och även fodralet kommer därifrån. Finns väl inte så mycket att säga om den men tycker den är bra och den ger en ordentlig grundrengöring.



Därefter tar jag en flytande rengöring. Denna heter "Curum Soup" och kommer från Veredus. Finns att köpa i de flesta välsorterade hästbutiker. Den här är den bästa rengöringen som finns! Har även en mini flaska av denna som jag har med på tävling som "sista-minuten puts". Lädret blir supermjukt och skinande. Använder denna framförallt innan tävling och träning då utrustningen ser som ny ut efter att man använt denna!



Använder även denna flytande rengöring. Equifix Triplex heter den och även den finns i de flesta hästbutiker. Denna använder jag mest till vardags och även denna är riktigt bra! Räcker hur länge som helst då den är himla dryg och man behöver endast ett fåtal droppar när man smörjer.



Avslutar till sist med läderbalsam. Denna kommer också från Hööks och är faktiskt riktigt bra! Dock använder jag detta ytterst sällan, använder oftast bara 2-3 gånger om året när det är storsmörjning. Anser inte att man måste fetta in lädret, blir oftast klibbigt och äckligt om man gör det för ofta.


Förresten, ikväll ska mamma och jag till Perstorps ridklubb för att titta på en hoppträning. Ska eventuellt träna för Anna Hassö där så ska dit och kolla hur träningarna är upplagda och så ska jag förhoppningsvis börja nästa vecka! Någon av er som tränat/tränar för Anna Hassö? Isf vart någonstans och var hon bra?

Sjuk

Är sjuk idag, så ingen ridning tyvärr. =( kommer nog vara hemma från skolan imorgon med så tänkte ägna dagen åt att blogga massor! Så ge massor med förslag nu, utrustningstips, övningar, läsvärda inlägg vad som helst så kom med massa bra förslag nu! ;)

Hoppas ni haft en bra dag!

Trendspaning 2010

Har satt ihop ett litet kollage om vad jag vill ha på mig i sommar! ;) Vet att det blir mycket utrustningsgrejer men det verkar uppskattat (?) så då kör vi på det!



GPA Evolution ToT 5190kr, mjcaballus.se
Celeste Stein strumpor Inget pris, strumplisa.se
Kingsland Isabelle sweater 599kr, hepshop.e-butiken.se
Kingsland linne 459kr, hepshop.e-butiken.se
Otto Schumacher skärp Inga uppgifter
Kingsland shorts 250kr (REA), filippasridsport.se
Hervé Godignon piké 598kr, ridsportbutiken.net
Swarovskiarmband 599kr, filippasridsport.se
Sarm Hippique ridbyxor 1799kr, grand-prix.se
Joulés piké 309,50kr (REA), filippasridsport.nu
Whitaker ridbyxor 698kr, ridsportbutiken.net
Whitaker piké 398kr, ridsportbutiken.net
Joulés gummistövel  , filippasridsport.se
Rockl Vesta 399kr , ridsportbutiken.net


Dagens ridpass

Red båda två på banan förut idag. Började med Doris. Red henne bara ca. 30min för hon var så himla fin idag! Mjuk och lydig och verkligen loss i båda sidorna. =)
Trasan red jag ungefär 40min, hon var riktigt fin som vanligt!

Dagens ridpass

Red ut Trasan med mamma och Giggen. Trasan var superfin, pigg och glad och bara allmänt underbar=)

Förövrigt så hämtade jag min nya hjälm idag, en Charles Owen wellington classic. Vart riktigt nöjd med den! Har även varit med mamma och köpt ett träningslöpband så nu blir det till att träna! ;) Om vi får in den i huset vill säga, väger ca. 63kg... haha!

Kommentar

Anonym om Dagens ridpass:
Dålig uppdatering för att du inte uppdaterar varje dag eller ? ;P Då är ju fånig, jätteduktig med bloggen jue!

Teknikstörd som man är vet jag inte hur man print-screenar :p

Tack för kommentaren iaf, vem du nu är! =) Glad att bloggen gillas trots att jag inte hinner uppdatera varje dag.

Hur mår ni idag?

Dagens ridpass

Ber om ursäkt för dålig uppdatering, men nu när skolan är igång är det svårt att hinna med allt! Red iaf Doris på banan idag, hon var jättemjuk och fin, förutom den där jobbiga högergaloppen. Suck! Så fick bli en ordentlig genomkörare på den galoppen och på slutet vart hon grymt fin. Hon har alltid haft problem med den galoppen, går hon inte ordentlig hela tiden så blir hon liksom stel och börjar tjafsa emot. Håller man däremot igång henne ordentlig med hopp - och dressyrträningar så märker man det knappt. Så det blir skönt när träningarna börjar igen!

Hiss/Diss


* Trasan är i toppform just nu!

* Snart är årets första tävling och jag är vråltaggad!! :D

* Snart har jag prao, och jag har big plans!

* Snart börjar alla träningar igen!



* Horseware Rhino täcket, kass passform! Halsknäppena är för korta så de går inte runt Trasans hals, dåligt på ett så dyrt täcke!

* Skolan börjar imorgon, vilket innebär sämre uppdatering i bloggen..

.....

Hästarna hamnar lite i andra hand i dag.. Har massor med grejer som ska fixas inför skolstarten på måndag osv. Får se när jag är klar med det om jag hinner rida någon av dem, fast idag var det riktigt kallt ute! -16 och så blåser det också, så det känns som att det är -25 eller nåt. =(

Bloggen är lite tråkig just nu, har bara min mobilkamera att fota med = inga bra bilder, har ingen tid att uppdatera heller och värre blir det från och med måndag.

Förslag tas mer än gärna emot på olika rubriker jag kan skriva om, tex. Hästar genom tiderna osv. =)

Ha det bra och sköt om er!

Doris dröm tävlingsoutfit

Har jätte tråkigt + att bloggen känns så tråkig för tillfället så jag har gjort ett litet kollage med Doris dröm tävlingsoutfit. =)



Swarovskipannband 799kr stablestore.se
J.E.R stigbygel m. valfri flagga + text (rosa) 2016kr segcompany.jetshop.se
Prestige Pro-tech sadelgjord 3450kr segcompany.jetshop.se
Veredus Nero Line Carbon gel 2644kr segcompany.jetshop.se
Anna Scarpati schabrak 699kr innrider.com
Treadstone träns m. mönstersöm (svart) 699kr hepshop.e-butiken.se
Treadstone förbygel m. mönstersöm (svart) 899kr hepshop.e-butiken.se
Equipe Exklusive (svart) sadel 26900kr equipe.se

Allt till ett värde av; 38 106kr!


Tänk vad mycket det finns som man vill ha! Men äsch, egentligen är det ju inte utrustningen som räknas, det är ju hästen! :P men drömma kan man ju alltid ;) Men stigbyglarna och schabraket matchade grymt! hihi

Tävlingsplanering

Har suttit och kollat runt lite på tävlingsterminen och planerat lite tävlingar, iaf för Trasan. Doris brukar bli lite så där sistra mnuten, ser jag en tävling jag vill åka på så anmäler jag, men jag har just nu några stycken inplanerade redan.

Trasan, dressyr:

7/2 Dagstorporten LA:P1, FEI;s inledande Regional
6/3 Båstad LA:P1 Regional
7/3 Båstad FEI;s lagtävlan FEI;s mästerskaps Nationell (om vi har kvalat)
4-5/4 Hästhagen FEI;s lagtävlan FEI;s mästerskaps Nationell
10/4
Flyinge vet ej klasser ännu Regional (om jag ej startar i hästhagen)
1-2/5 Jönköping FEI;s lagtävlan FEI;s mästerskap Nationell
20/6 Sösdalaorten FEI;s lagtävlan FEI;s mästerskaps Nationell
2-4/7 Karlstad Tieto Enator Sun Summer Cup FEI;s mästerskaps + lagtävlan Nationell
18/7 Kågeröds FEI;s mästerskaps + lagtävlan Nationell
28-29/8 Dagstorp Svenskt ponnyderby Stora el. lilla rundan Nationell

Dessa är bara preliminära, kvalar jag inte nationellt så fortsätter vi på regionalt och kvalar vi så slänger jag säkert in någon regional/lokal istället för en nationell någonstans så hon får trappa ner och bara busa runt lite! Kommer eventuellt också starta någon hoppning om det går bra på träningar. Skulle även vilja tävla utomlands men än så länge finns det ingen men om det kommer och vi har möjlighet till det åker vi kanske! =)

Tar Doris planering i ett senare inlägg!


Dagens ridpass

Har hoppat både Doris och Trasan på volten idag. Båda var jättefina! Trasan var jättefin!
Doris var också himla fin, mjuk och lyhörd. Något stark mot hinder men sån är hon och vi jobbar på det.
Blev väl inte så värst mycket till hinder, vi har ju inga hinder än, vi ska beställa från Safety-System så snart som möjligt. Men jag lyckades iaf rota fram lite grejer så det blev en galoppcavaletti, ett kryss och vattenmattan med en "bom" över.
Mamma fotade när jag red Doris, så tänkte slänga in lite bilder!







Inte direkt några snygga bilder, mamma skulle fota med min mobil men hon tyckte den var för high-tec med touch så det gick inte så bra x)

Glöm inte frågestunden!

Topp 5 snyggaste schabraken

Eftersom att jag inte haft någor roligt att uppdatera om idag tänkte jag sätta ihop en liten topp 5-lista med snyggaste schabraken enligt mig! =)

Plats 5:



Glen Gordon

Finns bla. att köpa HÄR!

Plats 4:



John Whitaker

Finns att köpa HÄR!

Plats 3:



Equiline Flag collection

Finns att köpa på samma ställe som de översta!

Plats 2:



Scapa Sports

Finns att köpa HÄR!

Plats 1:



Anna Scarpati

Finns att köpa HÄR!

Äger tyvärr bara ett av de här schabraken, ett JW. Grått med rosa/vit passpoaler. Men så fort jag har tjänat lite pengar så ska det köpas ett Equiline, så snyggt det skulle bli på Doris! Ska försöka få tag i ett sommarjobb så det kan shoppas massor med snygga schabrak på Falsterbo! ;)

Vilka är era favoritschabrak? Äger ni något utav dessa?


Ingen ridning idag

Som ni ser på rubriken så blir det ingen ridning idag. Det är snöstorm här och det har varit det hela natten. Vilket har gjort så att voltens underlag är inte så bra och ännu värre är det på vägarna :( Så hästarna får en välförtjänt vila idag! =)

Men jag vill ändå kunna uppdatera bloggen, så har ni något tips/rubrik jag kan skriva om?
Och glöm heller inte frågestunden! ;)

Handlar allt om att vinna?

En grej jag har tänkt ganska mycket på är hur många det är som tävlar enbart för att vinna. De åker till tävlingen med enda målet att vinna, väl inne på banan rider de som om det vore på liv och död och sparkar och drar i tyglarna, allt för att vinna? Och om de inte gör det så kommer föräldrarna och skäller ut dem och kommenterar; "Du borde ha tagit den korta vägen som jag sa!" osv. Är det här ridsport?


Är det så himla viktigt att vinna en sån här? Är det värt att rejsa runt som en dåre på hästen och slita och dra den i munnen? För att vinna en liten tygrosett!?


Ridsporten ska vara glädje, lycka och gemenskap, istället är det tårar, sorg och fiendeskap. Varför har det blivit så? Lagtävlingar och allsvenskan ska vara en kul upplevels för unga och även föräldrarna, istället är det en fight på kniven. Ryttare från samma lag håller tummarna och jublar av glädje om det går dåligt för en lagkamrat! Jag trodde man skulle heja på sina kompisar och glädjas åt deras framgång? Men så är det inte! Går det bra för någon annan så skapas avundsjuka hos andra och det sprids massa falska rykten och folk pratar skit för att denne ryttaren som har nått framgång efter massa slit hemma? Det är rent ut sagt förjävligt!!

Jag tävlar för att jag tycker det är kul, jag tycker det är kul att lägga ner massa tid hemma och sträva efter mål, jag älskar att tävla! Spelar roll om man vinner eller inte, jag älskar det ändå! Vi, jag och hästen, har tränat för den här tävlingen och man behöver inte vinna för att nå framgång, framgång når man genom att tex. komma runt banan utan stopp, slå sitt personliga rekord i %, eller nolla terrängen. Då har man nått framgång! Framgångar når man hela tiden, framgångar är små saker som händer hemma i vardagen. Tex. hästen vågar gå förbi den läskiga påsen som ligger i stallgången, hästen har lärt sig skänkelvikning, ryttaren har förbättrat sitt skänkelläge osv.

Mina mål för det här året är inte att vinna massa tävlingar , mina mål för i år är att vi ska utvecklas tillsammans, nå högre klasser och ha kul! Visst jag har ett mål att vinna LA:P1 men det har jag endast för att bli ännu mer målmedveten, vilja ännu mer på banan! Och samtidigt känner jag att det målet borde vi klara, då vi har hyffsat med erfarenhet från den klassen och jag vet att vikan klara det tillsammans. Men om vi inte skulle vinna en LA:P1 så bryr jag mig inte så mycket, har vi fått bra resultat och jag har fått en bra känsla så nöjer jag mig med det, det är framgång nog för mig! Att få en bra känsla inne på banan och känna att det bara är hästen och jag, inget annat existerar, det är den känslan jag strävar efter varje tävling!

Några kansker har hört mig på hopptävlingar, när jag pratar HÖGT med mina hästar , som typ; bra älskling! Hela tiden? Jag gör det för att jag vill peppa mina hästar, att dem ska tycka det är kul att tävla och få en bra upplevelse. Samtidigt älskar jag att berömma mina hästar ordentligt, dem ska få känna sig uppskattade och duktiga, både på tävling och hemma. Ni får tycka vad ni vill när jag pratar med mina hästar inne på banan, men ärligt talat så bryr jag mig inte ett dugg! Inne på banan är det bara jag och hästen, det finns ingen publik ingenting, det är bara hästen, jag och hindrena.


Trasan och jag på tävling i Örebro, 2009.


nu har jag fått skriva av mig lite om det här, och jag skulle gärna höra era åsikter! Så bring them on!

Frågestund

Var ett bra tag sen jag hade frågestund här i bloggen så nu kör vi igång en igen! =) Fråga på massor nu om allt som poppar upp i hjärnan så svarar jag någon gång under veckan!


5 saker du inte visste om..

..Doris!

* Hon snarkar jämt och ständigt

* Varje gång man knäpper täckena vid boxen så nyper hon tag i kläderna och leker

* Varje eftermiddag så fort hon har kommit in så rullar hon sig i boxen

* När vi köpte henne gick det inte att röra hennes huvud, hon fick panik!

* Men nu däremot, är hon den keligaste i stallet!! Så fort man kommer lägger hon huvudet på ens axel och bara njuter! :p

Bil tappade hästsläp på E4

(Uppdaterad kl 17:00) Vid lunchtid lossnade ett hästsläp från en personbil på E4 i närheten av Örkelljunga i Skåne. I släpet, som hamnade i diket, fanns två hästar.
Djurambulans kallades till platsen men det är okänt hur det gick för hästarna. Ingen människa ska ha skadats i olyckan, som inträffade mellan trafikplats Eket och Ljungaskog på E4, i norrgående riktning. Det rapporterar Whigsnews.

Uppdatering
Hästarna, en shire och en fjording, hade kastats mot varandra när släpet hamnade i diket. Båda blev liggande i det omkullvälta släpet. Hästarnas ägare och personal från räddningstjänsten fick hjälpas åt att hålla hästarna lugna tills djurambulans med veterinär och djursjukvårdare anlände.

Det gick sedan bra att få ut hästarna som själva kunde ta sig upp i djurambulansen för färd till regiondjursjukhuset i Helsingborg. Shirehästen hade fått ett köttsår på ena frambenet som blev omlagt direkt på plats. I övrigt verkar hästarna ha klarat sig utan skador skriver Helsingborgs Dagblad.

Läs mer och se bilder HÄR!

Usch, riktigt läskigt! Hästarna hade verkligen änglavakt som klarade sig med endast ett köttsår på benet(!). Snacka om panik man skulle få om man märkte att man tappat släpet!

Dagens andra ridpass

Det slutade snöa här mitt på dan så jag bestämde mig för att rida trasan också. Dock var underlaget på vägarna och i skogen urdåligt eftersom att de hade lagt sig massa pulversnö ovanpå. Så jag skrittade lite på vägarna i ca. 25-30 min och gick sedan in på volten. Där var underlaget iaf okej, gick att trava och galoppera längs fyrkanten iaf! =) Så Trasan fick lite trav och galoppjobb och sedan skrittade jag av henne runt "lilla rundan". Hon var jättefin ! =)


5 saker du inte visste om...

..Trasan!

* När hon är pigg brukar hon gå och grymta som en gris!

* Hon & jag brukar ha vattenkrig när jag spolar henne med slangen. Ger man henne vatten så tar hon upp det i munnen osen släpper hon ner allt mitt över mitt huvud, haha! :p

* Hon älskar lussebullar och pepparkakor!

* Hon piper väldigt ofta!

* Hon är jättekittlig under magen!

Dagens ridpass

Passade på att ta ett ridpass medan jag ändå var utre i stallet och släppte ut hästarna. Jag tog ut Doris på otelrundan. Red henne med tredelat tränsbett och satte på gummisnodden. Anledningen till varför jag satte på den var för att hon var extremt stirrig idag, antagligen för att jag tog henne ifrån dem andra! :p
Idag var det bara 1- här, men är det inte typiskt att det blir snöstorm här då istället så det ändå var tråkigt att rida? Doris var riktigt jobbig i galoppen idag, traven och skritten var jättefin men sen i galoppen körde hon bara upp huvudet, bytte och drog iväg. Så det blev massa skoljobb i skritt och trav, många övergångar, halter osv. När hon var riktigt loss där körde jag med galoppen igen. Gjorde bara så att jag travade några meter, gjorde hatl och sedan fattade jag galopp. Sen galopperade jag bara 4-5 galoppsprång sedan bröt jag av och gjorde likadant andra galoppen sedan slutade jag. Då var hon jättefin, så det var skönt att jag fick igenom henne tillslut! =)

Får se om jag rider Trasan senare, just nu är det verkligen snöstorm här, annars går jag bara ut och pysslar om henne!

Kvällens sysselsättning

Japp, sysselsätter mig med att komponera ihop massor av olika hoppbanor, tänkte dela med mig av dem till er läsare! =)



Detta är då en vanlig bana, som man kan hoppa på valfri höjd beroende på ekipage som ska utföra den. Har inte orkat måtta ut och sånt, men det kan man ju göra själv utefter vilken häst som ska hoppas. Finns väl inte direkt något syfte eller nåt till den här, bara en vanlig bana liksom. =) Kan väl bara tilläga att 9:an ska vara som ett jokerhinder och 6:an är en vattengrav/vattenmatta att bara hoppa över ;)



Ännu en till bana, kan bara tilläga att hinder 8-12 är omhoppningshinder!



Detta är då min fina markarbetsbana! Syftet är väl att få hästen lugnt och sansat genom banan trots små hinder. Även tänka mycket på vägarna, blicken osv. ps. alla oxrar ska vara parallella och breda! ds.



Utförande
: Trava över bommarna (1), vid den röda pricken fattar du galopp för att sedan hoppa över galoppbommen och krysset (2). Fortsätt sedan rakt fram i galopp till kryssoxern (3), vid den gröna pricken gör du halt och fortsätter sedan fram i trav och travhoppar hindret som består av en bom, hinder och en bom bakom (4). Vid röda pricken fattar du återigen galopp och hoppar över studsserien (5). De två studsarna i mitten kan gärna vara högre!

Syfte: Få hästen lyhörd för dina hjälper samt att få den kvick och snabbtänkt.



Utförande: Hoppa hindret högst upp på en volt, därefter gör du halt vid gröna pricken och ryggar för att senare fatta galopp igen vid den röda pricken. Sedan rider du an mot hindret i mitten och vid den blå pricken så saktar du av till trav och travhoppar hindret och fattar därefter galopp igen vid röda pricken. Sedan hoppar du sista hindret i galopp och vänder sedan upp för att rida slalom mellan hindrena. Vänd sedan åt höger el. vänster och öka galoppen på långsidan ooch sedan göra halt.

Hinderhöjd: Mellan 40-80cm

Syfte: Återigen få hästen lyhörd för hjälperna och kvick och snabbtänkt. Även bra träning för ryttaren att träna på vägarna!

Sådär, några av mina fina paint-bilder, hahaa! Nej, nu ska jag fortsätta klura på lite fler övningar. Man blev himla taggad till att träna när man gjorde det här! =)

Besöksrekord, igen!

Såg nu att jag hade besöksrekord idag igen, kulkul! =) Hoppas att ni alla nya stannar kvar! ;)

Hippson shoppinggalleria

Tänkte tipsa er om Hippsons shoppinggaleria. Där finns produkter från massa olika butiker runt om i landet samlade på en och samma plats, och även till billigare pris! HÄR kommer du till shoppinggallerian!

Dagens ridpass

Bestämde mig för att rida ut i kylan i varje fall, och det är jag glad för! Trasan var superfin idag. =) Red med vanligt tredelat tränsbett och remontgrimma. Körde massa klättring upp och ner, mycket jogging och cantring på grusvägarna. Skritt på asfalt blev det också. Med andra ord ett mycket välbehövligt och givande ridpass. Trasan flåsade lite efter ett x antal vändor i backen, hehe!
Hon var iaf jättefin, lyhörd och arbetsvillig. Hoppas verkligen att detta håller i sig nu till tävlingen i Februari.

Imorgon kommer jag även få reda på om drömmen kommer slå in eller inte(?), spännande! Ni får veta allt om detta imorgon. ;)

Hiss/Diss



* Nytt år!! =D

* Massa nya tävlingar!

* Mina nya vinterskor, så sköna! =)



* Kylan!! Hade tänkt rida ut med båda idag och jobba igenom dem riktigt ordentligt, men nehe nu är det 15- här! :@

* Skolan börjar snart, fattar inte hur ska jag orka upp så tidigt. Har helt & hållet vänt på dygnet...

Månadens märke; Sarm Hippique

Har skapat en ny kategor; månadens märke. Här tänker jag en gång varje månad lägga upp olika utrsutning från detta märket, skriva lite omdöme, vart man kan beställa osv. Hur låter det? =) Tar gärna emot förslag också på vilka märken jag kan skriva om!

Som ni ser på rubriken är första märket Sarm Hippique!












Dessa produkter finns att köpa HÄR!


Dessa stövlar finns HÄR!





Dessa finns
HÄR!

Sarm Hippique faller mig i smaken. Annorlunda och riktigt snygga designer. Gillar speciellt kavajen och de trefärgade ridbyxorna! Priserna är dock lite väl höga, men det är de på de mesta grejerna här i hästvärlden. Deras läderstövlar och ridskor har också fått mycket bra kritik från många!

Äger Du något från Sarm Hippique? Isf hur tycker Du kvalitén är?


Dagens ridpass

Red Doris idag med mamma och Giggen. Vi var ute i ungefär 1 o 1/2 timme. Vart mycket trav och galopp och hästarna var jättefina!

Ska ta ut Trasan senare ikväll.

Hepshop

Mamma och jag var ju som sagt iväg till Helsingborg equestrian &pet (hepshop) idag. Det var en riktigt superbutik måste jag säga! Hade massor, speciellt av favvomärket Kingsland. De fanns dem där lite mer udda KL grejerna som knappt säljs här i Sverige. Så tips för KL-galningen! ;)

Tänkte visa lite vad jag köpte, allting finns även i deras webshop att köpa! Komma dit? HÄR finns den!


Horseware Rhino Stable Plus Heavy


Treadstone Vinterfodrat Jodhpur med Stålhätta
Dock köpte jag bruna!

Köpte även ett par bruna läderchaps från equipage och ett pälsglans från TIB horse. Blev inget vintertäcke för det var ruskigt dyra täcken. Vem sjutton har råd med ett vintertäcke för 1700!? Inte jag iaf, men våra "billiga" täcken har hållt i flera år så det gör inte mig nåt :p

Skorna kan jag verkligen rekommendera alltså! Skönaste vinterskorna jag någonsin haft!


Besöksrekord

Såg nyss på statistiken att jag hade besöksrekord igår, kul! Välkommen alla nya läsare och hoppas ni kommer tillbaka =)


Nu ska mamma pch jag till Helsingborg och till hepshop. Behöver dels ett nytt vintertäcke med hals till Trasan nu när hon är klippt. Ska även ha ett stalltäcke med hals också. Sen så ska jag tittat på ett par varmare ridskor, dem sa igår att nästa vecka kunde bli -20 grader här! Och mina fötter fryser bara det är -8 så hoppas jag hittar ett par ordentligare skor. Sen blir det ju säkert något annat smått och gott som det alltid blir ;)

Favorit hästbutiker

Tänkte tipsa om de butiker jag gillar, både webshoppar och vanliga. Även de jag skulle vilja besöka! =)

Stable Store
, Kristianstad; Stor butik, ca 600kvm. Har allt! Alla märken du kan tänka dig, trevlig personal och många bra erbjudanden. Finns både som webshop och butiken ligger som sagt i Kristianstad. Webshopen är dock ganska ny så finns inte så stort utbud ännu!

Sharpman, Mjölby; Väääldigt stor butik! Har professionel personal och superbra sadelutprovning. Har själv provat ut min dressyrsadel där, tror det var 06. Väldigt stort utbud på ridbyxor i alla prisklasser. Har dock ingen webshop, endast vanlig hemsida. Har även jakt/hund/katt sortiemnt i butiken.

Charlies Häst och Hund
, Vetlanda & Jönköping; Har endast varit inne i affären i Vetlanda, ganska liten men ändå ett bra utbud. Ingen webshop.

Ryttarstugan, Gävle; Inte varit i butiken, men de har en fin webshop med de flesta välkända märkena.

SEG Company, Boden ; Endast kollat webshopen. Bra utbud med lite mer utländska grejer som inte finns någon annanstans(?). Antares, Animo osv. Fin webshop, dock tycker jag den röda bakgrundsfärgen är lite jobbig!

Har många fler men dessa är favoriterna! Skulle även vilja kolla in;

Filippas ridsport i Falköping
Svensk ridsport i Kungsbacka
Skara Hästsport i Skara
Charlies Häst & Hund i Jönköping


Har ni varit inne i dessa butiker? Vad tycker ni om dem isf? =)


KL handskar



Övning av KG Svensson

Tänkte visa er en bra övning för att öka självförtroendet, ett tips från KG Svensson!



Övningen går ut på att man först ska galoppera över bommen och sedan hoppa oxrarna. Oxrarrna ska vara breda men inte speciellt höga, ca 50-70cm. Varefter du har hoppat serien ett par gånger på "vanlig" höjd så ska du sedan successivt bredda oxern i mitten så den blir bredare och bredare.
OBS! Måtten är för D-ponny!

Dagens ridpass

Red ut Trasan tillsammans med mamma och Doris. Tog en rejäl jogg/canter tur på skogsvägarna. Vägarna är säkert 5km så det blev ett rejält konditionspass! Trasan skötte sig super =) Doris verkade sköta sig bra hon också.

Mina målsättningar 2010

Trasan;
Kvala nationell dressyr

Få placering/vinst i LA:P1

Få placering nationellt

Kvala SM, satsningen dit kan ni läsa HÄR!

Tävla utomlands, om det finns möjlighet och ekonomi till det!


Och sist men inte minst, ha jävligt kul tillsammans!!

Doris;

Debutera 110, nu i februari/mars förhoppningsvis

Jobba mycket på markarbetet

Eventuellt om allt känns bra, debutera 120 på sensommaren/hösten!

Få placeringar i hoppningen

Börja träna lite mer på omhoppningsvängar hemma, och då måste vi träna mycket STYRKA!

Starta någon dressyrtävling


Det är här är mina mål för i år, vissa är kortsiktiga andra långsiktiga. Jag har satt de här målen för att vi har god chans att nå dem men når vi dem inte så tar vi det nästa år.

Vad är era mål för i år?



2010

Jaha, första inlägget år 2010!! =) Känns riktigt bra. Tänkte börja året med att visa de sena bilderna på stallet som några har fråågat om på mejlen. Så ni som har frågat - nu får ni en liten nyårspresent från mig! ;)


Nästan hela stallet från "stora porten".


"Redskapsväggen" :p


1 av de 4 skåpen.



Foderhörnan


Putshörnan


Trasans box, boxskylten kommer härifrån!


Sadelkammaren







Sådär, nu var det slut på bilder! Kvalitén är inte den bästa, menmen :p

Idag kommer det uppdateras massor kan jag lova! Kommer tillbaks med hiss/diss, tips och mål för 2010 och mycket mer så håll er uppdaterade!




Design by Linda Viberg