MJ Caballus

Tänkte bara tipsa er läsare om en jättebra sida, MJ Caballus!
Den här sidan drivs av Mikaela och Johanna, som ett skolprojekt. Deras projekt är att sälja kvalitetshjälmar till låga pris. ett superbra initiativ tkr jag! =)



De säljer bland annat de populära JW hjälmarna för bara 2190kr (!) De säljer även hjälmar av märkena GPA och Charles Owen. Kika in där tkr jag!

Ska själv beställa JW hjälm när de har kommit in igen, ;)

Dagens ridpass

Hej bloggen!

Red ut med mamma idag, hon på Doris o jag på Trasan. Vi red ut en liten sväng i mörkret, proppade med reflexer :p Hästarna var pigga o glada.

Har väl inte så mycket mer att säga, men imorgon tänkte jag ta med kameran och fota lite så jag kanlägga upp här i bloggen. =)

Kram på er och godnatt!

Framridning - en viktig del

När man tävlar så är framridningen/ framhoppningen extremt viktig tycker jag. Det är på framridningen man kan känna efter om hästen lyssnar framåt och tillbaka, lösgöra hästen osv. En häst som är lagom lösgjord och lyssnar både fram och tillbaka på framridningen har genast mycket bättre förutsättningar för att göra bra ifrån sig inne på banan. Har man en dålig framridning märker man faktiskt att hästen presterar sämre, iaf gör mina det. En himla bra övning är "förvänd öppna" och den använder jag på båda mina hästar på framridningen, både på hopp och dressyrtävling. Den förvända öppnan fungerar så att man gör som en vanlig öppna, fast man gör den förvänd, alltså att framdelen är på spåret och bakdelen utanför och huvudet är alltså ställt in mot väggen/staketet. Den är övningen gör under på hästarna, tro mig. De blir grymt lösgjorda och lyhörda för ryttarens hjälper. Denna övning kan man göra i alla gångarter och jag brukar även lägga in volter så blir det ännu lite svårare och hästen måste bli ännu mer uppmärksam. =) Visar en väldigt dålig gjord bild på ur jag brukar rida den;


ojoj vad jag är bra på paint :p

Tänkte även bara tillägga en sak: Tänk på att man kan aldrig lära hästen en ny rörelse på framridningen, utan tänk på att man måste vara väl förberedd innan, framridningen är endast till för att känna efter hur hästen känns och köra igenom rörelserna snabbt! ;)


Hur brukar ni rida fram till tävling? Hur viktigt tycker ni det är med en bra framridning?

Sadlar

Hej bloggen!

Idag har jag inte hunnit rida tyvärr. Har varit i E-tuna och hämtat min nya insulinump och så. Men för att ni inte ska bli så uttråkade tänkte jag visa o skriva lite vad jag tkr om de sadlar jag har, bra va? =)

Isabell Dressyr CAIR

Unik proffessionell sadel, som utstrålar lyx och prestige och med oöverträffade egenskaper som säkerställer optimal prestation. Utvecklad i samarbete med världsmästaren Isabell Werth. Mjukt och starkt österrikiskt Stöger skrumpläder. Extra djupt och smalt säte.Stigremslåset är placerat längre bak. "Sorbtec" knävulster. Genomgripande förbättringar för mer korrekt sits. Tunnare sadelputor i det nya revolutionerande "CAIR" luftsadelpanel systemet, som utesluter tryckpunkter och konstant anpassar sig efter hästens form och gör den mera fri och avslappnad.
Livstids garanti på sadelbommen. 5 års garanti på luftsadelputorna. Utbytbart koppjärn. Levereras med medium koppjärn. Sadelöverdrag medföljer.


Åh, vad jag älskar denna sadel! Så grymt skön att sitta i, det känns som att man sitter i en soffa. Plus att man får ett himla bra skänkelläge, benen kan liksom inte åka så långt varken fram eller bak, alltså man sitter ju inte direkt fastlimmade med benen men man kan röra dem så mycket som behövs, om ni fattar? :p Iaf enligt mig var detta en sjukt bra investering då den passar både ponny och storhäst finemang! ( har storlek 16 1/2 på min )


Ca.pris: 20.000 - 22.000 kr. Köpte dock min för 1 1/2 år sen och då kostade den 17.800 kr ny.


Mitt betyg ( av max 5):


 


Köpställen: Lyckås ridsport , Sharpman bl.a.


Pessoa RODRIGO pony

Nelsson Pessoa disignade från början denna sadel för sin son Rodrigo. Den är speciellt utformad för ponnyers breda ryggar.
Sätet är utformat för att passa unga ryttares små kroppar.
Livstids garanti på bommen. 2 års garanti på läderarbetet.
Sadeln är permanentstoppad enligt ny högteknologisk teknik med det nya materialet By-flex® som har anpassats med olika densitet i bossorna för perfekt passform, avlastning och balans.
Livslängden har därmed ökats väsentligt.

Storlekar: 15", 15 3/4", 16"

Färg: svart eller oakbark

 

En grymt bra hoppsadel om jag får säga mitt, även väldigt prisvärd om man jämför med tex prestige. Man får ett bra skänkelläge och sitter bekvämt i sadeln. Denna har jag uppfattat som att den ligger bra på nästan alla hästar och även hästarna verkar tycka om den. Dock verkar det som, tycker jag iaf, att lädret blir lite "segt" och "fett" på vissa ställen, framförallt där man har skänklarna. Men i övrigt tycker jag att den är kanon!


Ca.pris: 8.000 - 10.000kr


Mitt betyg ( av max 5):


 


Köpställen: Lyckås Ridsport, Grand Prix, Sharpman m.fl.

 

Sådär, nu har jag utvärderat lite på Trasans sadlar, tänkte ta Doris sadlar någon annan dag. Men så länge får ni ha det bra, puss!


 


Dressyträning

Satt här och skrev ett superlångt inlägg om träningen och sedan hänger sig datorn och allt försvinner, aargh! Så nu är jag på dåligt humör, hehe :p
Orkar verkligen inte skriva om allt men ni får en sammanfattning:

Tränade på skänkelvikningar, bakdelsvändningar och förvänd galopp. Allt gick verkligen över förväntan och Cilla tyckte jag skulle ut och starta LA på en gång =) Så vi får väl se hur det blir med det ;)

Ha en fin kväll nu så hörs vi igen imorgon, puss!


Dagens ridpass

Hej bloggen!

Nu har jag kommit hem från ett ridpasss på Trasan. Red som sagt ut, vi red "näckrosleden". Det var jättehärligt! Älskar hösten när den är precis som den är nu, lagom kallt, härliga färger och pigga o glada hästar =)
Idag blev det mkt trav och galopp samt mkt lösgörande arbete, hon var kanonfin! Är så himla glad nu, hästarna är i sån himla fin form för tillfället, synd bara att tävlingarna är slut för det här året :/ Men å andra sidan så kmr vi ju vara fit for fight till tävlingssänongen 2010! ;)

Nu ska jag bara äta sen blir det stallet igen, träningen börjar kvart över 5 och vi måste åka kvart i. Måste hinna mocka o fixa innan också. Ha det fint så kmr det bilderr mm från träningen ikväll, puss! =)


Veckoplanering resten av v.44

Doris;



Trasan;


Städning

Pust! Nu har jag varit i stallet och mockat och fixat. Röjde bland alla grejer och fick ihop åtta fulla ikeapåsar med tvätt (!), som ni kanske inte vet så finns det en massa katter i stallet som kissar, bajsar och spyr ner alla våra grejer, euw! Ska bli skönt när vi har flyttat och kan tvätta rent alla grejer och inte ha katter som skitar ner allt igen, hehe..

Imorgon är det dressyrträning för Cilla, det ska bli jättekul! =) Hade tänkt att vara med på en programridning på Strömsholm med Doris den 12:e november, finns ju knappt några tävlingar kvar ju =( Tror jag ska rida LB:1an, så vi får väl se hur det går ;)

Nej nu väntar tvn här och sen ska jag sova, ha det fint! <3

Dålig update

Hej läsare!

Har varit riktigt dålig uppdatering nu på sistone, men nu har jag äntligen lov så nu ska det uppdateras massor här! =)
Idag har jag ridit Doris, vi red ut en sväng på vägarna och körde mkt trav och galopp, hon var verkligen superfin! Hon är i riktig toppform nu och allt känns verkligen super med henne =D Sen när jag hade ridit henne friserade jag henne lite också.

Ska strax tillbaka till stallet och mocka och städa lite, ska ju flytta i december så måste röja bland alla grejer lite. Nu blev ni lite nyfikna va? Ni får veta allt om flytten sen när det är dags, det känns iaf som att det kmr bli super! =)

Nu ska jag få lite mat i magen sen ska  jag cykla till stallet igen, vi hörs senare!

Dagens ridpass

Hej bloggen!

Nu har jag precis kommit hem från en ridtur. Red Trasan nu, för ikväll är det ju dressyträning med Doris! =)
Vi tog iaf en riktigt mysig tur i skogen barbacka o rejsade lite på fältet sen stannade vi i skogen o älsklingen fick käka massa gott gräs och vi stod o bara myste, jättemysigt! Det är ju våran 4årsdag idag! =D <3 Tänk att jag redan har haft henne i 4 år!? Tiden går verkligen fort men jag ångrar inte en enda dag sen jag köpte henne, dethär har varit mina bästa år i livet och många fler ska det bli.

Nej, nu ska jag lägga mig vid tvn och slappa lite innan mamma kmr hem med en stor godispåse och pizza till mig, oj vad bra jag laddar upp till en träning, haha! :P

Pusspuss!

DS träning

Igår var det ju som sagt Daniel träning med Doris, hon skötte sig super! Synd bara att jag inte kan rida henne ordentligt, alltid ska jag tabba mig och ge henne dåliga förutsättningar till att hoppa.. Men det är väldigt stor skillnad att hoppa henne & Trasan har väl inte riktigt kommit in i hur jag ska rida just henne. Hon är väldigt stark mot hinder då hon bara vill hoppa, hoppa, hoppa så jag måste rida väldigt mkt med sätet på henne, vilket jag inte måste göra så mkt på Trasan. Men det blir bättre för varje träning så dt känns bra! =)

Vi hoppade mkt gymnastikövningar, vi travade o galopperadeöver cavaletti där Doris var sjukt fin i galoppen med tanke på att hon har bara galopperat över en enda bom förut! Sen hoppade vi 3 studs därefter vra det 4-5 galoppsprång (man fick välja själv) till en cavalettibom sen studs till ett räcke, där var hon också jättefin. =) SEn avslutade vi med att hoppa bana, hoppade nog bara 90-95 någonting då hon ska dressyrtränas idag o tävla imorgon.

Nej nu ska jag gå till stallet o rida Trasan o mocka. Ha det fint! Ska försöka ladda in filmer så småningom men vet inte riktigt vart kameran är :p

Peppad

Hej alla!

Är verkligen superpeppad på att blogga nu men tyvärr så räcker ju tiden aldrig till känns det som. Men ska skärpa till mig nu och göra ett inlägg om dagen iaf :)

Idag är det förövrigt hoppträning på Björnnäs för Daniel Svensson, det blir Doris som åker med och det ska bli jättekul :D Sen imorgon är det dressyrträning på Hista för Cilla Hansson även här är det Doris som ska få följa med, hon får det lite tufft nu men äsch hon måste ju vänja sig + att hon måste banta! :p

Förresten imorgon har jag haft min underbara, bästa, fina lilla ponnybus i 4år!! Ojoj tiden går fort alltså :o

Nej nu står Hero vid dörren och väntar på att få komma ut. Puss på er!




Design by Linda Viberg