Gott nytt år!

Vill bara önska alla läsare ett gott nytt år!! Är antagligen ute och skjuter fyrverkerier vid tolvslaget så skriver detta nu! =)

Brukar ni skjuta fyrverkerier på nyår?

Bloppis del 2

nu kommer resten av grejerna!



Svarta läderridstövlar med snörning, Claridge House. Strl 38 med normal skaftvidd. Väl använda men i MYCKET gott skick! Pris 800kr (nypris 1998kr).



Brun allround sadel, Grassier Hannover. Strl "17". Gammal men i bra skick. 500kr.



Svart svängd gjord. I läder med resår på båda sidorna. Strl 110cm. Knappt använd. 200kr (nypris 299kr).



Svarta skydd, Jacson gear. Passar A/B ponny. Fint skick! 100kr.



Svart förbygel med grön/gula resårband. Strl full. Knappt använd, fint skick. 200kr.



Brunt träns med mässingspännen, engelsk nosgrimma. Strl ponny, passar maxad C. Fint skick.  200kr.



Svart engelsk nosgrimma. Strl full. Fint skick! 75kr.



Lädergrimma i ljus brun. Strl full. Använd men i bra skick. 120kr.



Svart dressyrsadel, G.Kieffer Lech DL II. Strl "17". Väl använd men i fint skick! 3500kr.



SADELPAKET! Svart dressyrsadel, Wintec Cair med lufttryckssystem. Strl "16", men utbytbara kopparjärn, välduigt lätt att byta ut. Ett kopparjärn kostar ca 200 i en vanlig ridsportaffär. Ingår; Fyra schabrak, blått, grått, beige och vitt. Sadelgjord, finns 45, 50 och 65cm (beroende vem som köper), stigläder och stigbyglar ingår. Allt är använd men endast fåtal gånger. 3000kr. Fler bilder finns!!



Svarta stigläder, Kingston. Strl dam. 100kr.



Svart gjord, något svängd. Strl 100cm. Väl använd men fint skick. 75kr.






Alla grejer skickas självklart nytvättade och nyputsade! Köparen står för frakten, kan eventuellt komma överens om avhämtningslplats i närheten av Perstorp, Skåne om så önskas.
Konceptet först till kvarn gäller, vid intresse maila [email protected], fler bilder på grejerna kan även skickas och frågor besvaras!

Bloppis del 1

Lägger upp det jag har hunnit putsa sålänge, resten SKA komma imorgon, måste verkligen pallra mig ut och putsa då ;)




Padd i teddyfoder. Strl ponny. Knappt använt, fint skick. 75kr



Ljusblåa fleece lindor med tryck. 3m långa. Knappt använda! 35 kr för alla 4, superpris!!



Svea-sverigetäcket transportskydd bak. Strl full. Använda ett fåtal gånger men i superfint skick. 200kr.



Två huvor med motiv av Lena Furberg. Strl ponny. 25kr/st



Vitt allroundschabrak. Strl ponny/cob. Endast använt 2ggr på tävling! 50kr.



Svart Dressyrgjord, Globus. Strl 50cm. Använd. Tyvärr ngt rostiga spännen men annars fin! 50kr.


Sadelhängare "rak", röd skruv ingår. Sadelhängare "lyx" finns två st, skruv ingår. Endast den raka har varit upphängd. Pris rak: 50kr, lyx: Båda för 100kr.



Två pannband, strl ponny på båda. Bruna är aldrig använt, 100kr. Svarta, använt men i fint skick, 50kr.



svart dressyrgjord strl 45cm, Lyckås. Knappt använd, superskick! 300kr. (nypris ca. 450kr)



Svart dressyrgjord, strl 65cm. Använd men i fint skick. 150kr.



Svart vanlig gjord, Willab. Strl 100cm. Alrig använt, prislappen sitter kvar. 110kr.




Alla grejer skickas självklart nytvättade och nyputsade! Köparen står för frakten, kan eventuellt komma överens om avhämtningslplats i närheten av Perstorp, Skåne om så önskas.
Konceptet först till kvarn gäller, vid intresse maila [email protected], fler bilder på grejerna kan även skickas och frågor besvaras!


Sådär, andra delen kommer imorgon. =)




Dagens ridpass

Red Doris på banan en sväng. Red med vanligt tredelat tränsbett och det nya tränset (engelsk nosgrimma). Underbara häst! Så fin hon var alltså, hon ärligt talat dansade fram! Det var bara att sitta där liksom, jag är mållös!! Vet inte vad jag ska skriva, men underbarare häst får man leta efter. Får man hennes förtroende och får ett speciellt band med henne då ger hon allt, verkligen allt. Fina häst =)

Ska rida Trasan efter middagen, har snöat här nere idag så det ligger ett snötäcke över banan så man kan både trava och galoppera så det är bara att passa på!

Dagens ridpass

Ridbanan var lite frusen idag så det blev ett skrittpass där idag. Välbehövligt! Tränade väldigt mycket på mina händer idag, jag har en tendens till att röra på händerna för mycket vilket medför att hästarnas huvud vickar fram och tillbaka. Idag gick det dock super! Det problemet är på god väg bort nu, med lite ansträngning så ;) Trasan var även hon superfin, min älskling!

Bloppisen blev försenad, hoppas den kommer upp imorgon kväll!

Shoppat

Mamma och jag åkte till Kristianstad för att shoppa lite hästgrejer. Stable Store hette butiken, hemsidan finns här!
Blev iaf lite nya grejer, bla. grimskaft och ett nytt Treadstone träns till Doris.


Blev även en Kingsland väst som var på rea och ett KL pannband! =)

Dagens ridpass

Red ut Trasan med mamma och Giggen. Vi red en liten runda på 30 min. Lite kravlöst bara, travade och galopperade lite i lång och låg form. Klättrade lite också. Hon var pigg och glad!
Ska alldeles strax gå ut och klippa henne, äntligen säger jag bara! Ska bli skönt och få bort den långa pälsen, hehe :p Hann tyvärr inte fota stallet idag, tog så lång tid att smörja och jag har fortfarande grejer kvar. Men imorgon kväll får ni hålla utkik här i bloggen då jag kommer ha en bloppis här! Har hittat massa grejer nu när vi flyttade som jag känner att jag inte har någon användning för. Kommer bla. sälja 3 sadlar, 2 dressyr och 1 allround, schabrak, massvis med sadelgjordar, benskydd, förbyglar, ridbyxor m.m.

Ska försöka ta före och efter bilder på klippningen!

Favoritbloggar

Fick ett mail härom dagen av en som undrade ifall jag kunde skriva upp mina favoritbloggar, och visst kan jag det!

Isa Hjortsäter: Grym blogg! Många bra övningar, fina bilder. Hon är snäll och har en superfin ponny och hon har grym smak när det gäller utrustning kan jag lova! ;)

Mikaela Zimdahl: Jag som många andra gillar även Mikaelas blogg. Superfina bilder och en superduktig ryttare, stor förebild för yngre!

Mathilda Jansson
: Rolig blogg med mycket uppdatering. Superfina hästar har hon också. =)

Freja Lindskog: Ojoj vilken underbart bra blogg! MKT intressanta och läsvärda inlägg. Den här tjejen vet vad hon sysslar med!

Isabella Nilsson: Lite blandad blogg, men ganska mkt hästrelaterad. Grymt fina ponnisar har hon. Värd att läsa!

Så det var nog dem! Vilka är era favoritbloggar?

Vilodag

Hästarna fick vila idag, frös på inatt så det är blank is överallt så det var lika bra att dem fick vila. Ska gå ut och pyssla om dem och mysa lite efter maten sen.
Imorgon ska jag även ha "smörjdag" i stallet, vilket verkligen behövs! Så då tänkte jag passa på att äntligen fota bilderna på stallet och ska även skriva lite produktrecensioner. =)

Så, imorgon blir det bättre uppdatering! ;)

Dagens ridpass x2

Invigde ridbanan idag! Och även vattenmattan som vi köpte på hööks förra veckan. Red Doris först hon var fin men blev jäkligt överladdad när jag började hoppa vattenmattan. Men hon var superduktig på den, hon tittade ingenting, bara skuttade över den som ingenting! =) Trasan sen, finns inte ord! Alltså alla borde verkligen få uppleva en sån ponny, varje ridpass så har man ett stort smile på läpparna!

Nej, nu ska jag slappa lite framför tv:n :p
Hoppas ni haft en bra juldag med massa mys och hoppas kvällen fortsätter bli bra, puss!

God jul

Har varit dålig uppdatering nu, tyvärr. Massa julstök hit och dit vilket har gjort att bloggen har kommit sist. Men ville bara önska alla fina läsare en god jul! =)



Kram på er och hoppas ni får en super jul!

Och Felicia, du får ha en jävligt bra dag istället, visst är jag snäll!? ;)

Dagens ridpass

Red Trasan på förmiddagen, det var skitkallt, -15 ungefär, brrrr! Men klädde på mig ordentligt och jag frös faktiskt bara om fötterna när jag red.
Red på vanligt tvådelat tränsbett och satte på en gummisnodd. Red lite längre idag än vad jag gjorde i förrigår, ville utforska ridvägarna här, dem var superfina! Finns en jättelång traktorväg som är säkert minst 3km lång, perfekt att cantra på! Började med att skritta fram i ca 10 min, kände även igenom henne med lite sidvärtes övningar, hon lyssnade jättebra. Sen joggade vi ungefär 5min i rund och låg form. Sedan tog vi en rejäl lång sträcka och bara cantrade, hon var så himla fin!! Trampade under sig super med bakbenen och fick en jättefin frambensaktion. Hon var verkligen i "uppförsbacke" idag, hoppas det håller i sig! =)

På min sida så har jag gjort 50 situps, ska göra 50 till innan jag går och lägger mig. Har även pulsat upp och ner för backen i hagen, haha! Men måste säga att det var redigt tungt efter att tag :p
Imorgon ska jag handla julklappar och gå på ikea så vi tar det som en powerwalk, lär ju gå ganska många steg då!

Hur har ni haft det idag?



Visste du att..

.. om du ger din häst för mycket kraftfoder ökar den mer i hull än om du ger den för mycket grovfoder. Grovfoder kan man ge relativt mycket av utan att hästarna går upp för mycket i vikt, medan kraftfodret ökar vikten mycket vid överdosering.

Ingen ridning idag

Blev ingen ridning idag tyvärr, var så ruskigt kallt ute och så har vi fortfarande fullt upp med att fixa allt i huset. Har inte hunnit fixa stallet med boxskyltar eller någonting, hoppas på att det är varmare imorgon så jag kan fixa det då..

Har ni också haft kallt hos er?

Dagens ridpass

Red Trasan vid 3-tiden idag. Hon har tyvärr inga snösulor men jag kletade på lite hovtjära i sulorna och hon fick knappt styltor alls! Så det är ett riktigt bra tips istället för snösulor =)

Trasan var i alla fall supersuper fin! Skrittade först en bit på grusväg och sedan vände jag och travade lite och sedan cantrade jag lite grann också. Gjorde även lite skänkelvikningar, öppnor och mycket halter för att känna om hon var uppmärksam. Hon lyssnade verkligen jättebra och kändes super mjuk och rörlig.

Efter att jag ridit blev det massa mys och pyssel och till sist masserade jag henne med "Tallibanolja", utvärderingen på den kommer inom ett par dagar!

Dagens outfit slänger jag in också ;)


Träns; ihopplock
Sadel; Pessoa flatback pony (utvärdering på den finns här!)
Ländtäcke; Börjes
Schabrak; Nåt gammalt fult :p


Lindor; Eskadron
Bakbensskydd; Horse guard

Ursäkta röran i stallgången :p


Ridbyxor; Riders company
Strumpor; Kommer inte ihåg
Skor; Treadstone (nya, kommer utvärdering snart)

Sådär, tycker ni att jag ska fortsätta med outfitbilder?

Fix

Hej bloggen!

Har hållt på och packat upp kartonger hela morgonen, jobbigt! Men nu är det faktiskt inte så många kvar att packa upp, skönt det =)

Vi ska strax åka in och handla i Örkelljunga sedan ska vi ut och borra upp krokar, boxskyltar, plaketter m.m i stallet. Tänkte att jag skulle fota lite, åtminstone sadelkammaren så kan jag lägga upp det här ikväll, låter det bra?
Ska även försöka hinna med att rida nån av hästarna idag, OM inte ovädret från Ängelholm kommer hit, är tydligen kaos där, tågen o bussarna är inställda, det är stopp på bron över till Köpenhamn. Så vi får hålla tummarna att det inte kommer hit!

Julbilder

Hej igen!

Nu ska jag så smått försöka få igång bloggen igen, till en början blir det nog tyvärr bara ett inlägg om dagen. Har fullt upp här med att packa upp alla grejer!
Idag var det i alla fall superfint väder här nere i Perstorp. Just ja, har ju inte berättat vart jag flyttat än, men det är Skåne jag har flyttat till! =) Underbart, mycket träningar och massvis med träningar finns det här nere.

Fotade lite "julbilder" i snön idag;











Så, det var några av bilderna! =)
Nu är det dags för pannkakor sedan ska jag fortsätta packa upp allt..

Tävling x2

maariaa-t.bilddagboken.se har en tävling där man kan vinna 2st RG schabrak i valfri färg, checka in där vettja! :)

Tävling

maariaa-t.bilddagboken.se har en tävling där man kan vinna en äkta kingsland wool sweeter 09 kollektion i valfri färg!












Design by Linda Viberg