Bloggtorka

Hemsk uppdatering har det varit, förlåt.. Har ingen motivation till det just nu, är helt färdig i skallen efter första veckan i skolan, så ni får hålla er till helgen tror jag. Puss på er fina läsare! <3

21 augusti

Halloj fina ni!

Nu är jag hemma från skolan, idag hade vi "motivationsdag" i skolan. Först var det en kille som ade föreläsning om drömmar och mål, sen hade vi grupparbeten och sade upp egna drömmar och mål. Låter knäppt, men det var faktiskt väldigt intressant! Kan ju dela med mig av mina mål;

  • Komma in på naturbrukslinje
  • Ta ett sabbatsår och jobba utomlands hos en duktig ryttare, gärna Tyskland eller Holland
  • Sedan plugga vidare till veterinär eller hippolog, funderar starkt å att bli unghästutbildare!
  • Starta eget
Lite av mina drömmar och mål i livet, vad har ni för drömmar och mål?

Snart ska jag bege mig till stallet, har massa att fixa och packa, imorgon är det ju äntligen tävling igen! =)

Dagens ridpass

Åh, vad fin Trasan var idag! Bakdelsvändningarna satt på en gång, kan väl bero på att jag red idag också, hehe! =)
Som sagt så tränade vi på bakdelsvändningarna, som var klockrena i båda varven idag, känns så bra med dem nu, vet verkligen hur jag ska rida för att få till dem. Sen tränade vi lite enkla byten, dom var lite ringrostiga idag, var ett bra tag sen jag tränade på dom, men på slutet blev dem riktigt bra! Cilla red även lite i början av träningen, tycker verkligen de är super när ens tränare kan sitta upp och verkligen känna vad problemen sitter och visa exakt hur man ska rida, toppen! =)

Kvällen består av lite slapp, ut och jogga, duscha och fixa lite inför första skoldagen imorgon.. Puss!

Cilla träning

Hejhej läsare!

Nu sitter jag är och äter lite lunch innan jag ska bege mig till stallet, idag är det Cillaträning med Trasan som står på schemat, kul! Tyvärr blir det inga bilder eller nåt idag då mamma jobbar och jag rider dit ensam, så ni får stå ut.

Annars då, idag är det sista dagen på sommarlovet, buhuu! Fast ska ändå bli liiite kul, även fast jag hellre är i stallet hela dagarna. Och nu börjar jag åttan, alltså blir det betyg som gäller nu då. Jag ska få MVG i alla ämnen, annars sliter jag av mig mitt hår, hehe =)

Nej nu måste jag gå ut med Hero innan jag sticker, pussen!


En gammal bild från i våras

...

Idag var det ridlektion med Stella igen, Trasan hade ett stort bromsbett precis vid sadeln så Stella fick rida barbacka idag. Hon var superduktig, var inte nära att ramla av någon gång trots att det var första gången någonsin hon red barbacka! =)
Nästa lektion blir efter skolan på torsdag, då ska vi även prova på lite galopp, spännande!

Nu är det strax mat, ska slappa lite framför tv:n sen blir det en joggingtur. Ni får ha det bra! Puss

Svaren!

Hur gammal var du när du fick din första egna häst? :)
Min första häst fick jag sommaren innan jag skulle fylla 5år. En busig shettis som tidigare hade gått trav, åh lilla fabbe! :')

Hur mycket kostade din häst?
Jag är inte den som direkt vill gå runt och säga vad alla mina hästar kostade, tycker inte riktigt att alla behöver veta det.
Men eftersom att vi köpte Doris när hon var 3år och inridningen var precis påbörjad, så kostade hon under 70.000, mamma och jag har gjort allt jobbet med henne själv. Trasan köpte vi när hon var 5år och hon hade då haft föl som 4åring och var därför bara "ordentligt" riden i 3-4månader så hon var inte heller dyr under 50.000. Vi har inte ekonoim att köpa färdiga hästar utan jag har fått jobba upp alla själv, dock ser jag bara det som en fördel!



Vilka klasser har du tävlat med din häst?
Vet inte riktigt vem du syfta på men skriver båda. Doris är endast tävlad detta året och vi tävlar just nu 90cm och 1m men ska förhoppningsvis debutera 1.10cm inom en snar framtid. Trasan och jag har tävlat felfritt och med placeringar upp tom LA+5 hoppning och med vinster och placeringar upp till LA:P1 dressyr.

Hur många hästar/ponnyer har du haft?

Jag har haft två ponnyer innan Trasan, Idefix och Fabian och Doris är min första storhäst. Dock är hon ju inte riktigt min då mamma och jag delar på henne.

Vad är det högsta du har hoppat?
Med Trasan har jag hoppat som högst 135cm, men hon har löshoppat 145cm! Så kapacitet det har hon, min pärla :')
Doris brukar hoppa sämre hemma än på tävling, har ingen aning om varför men jag ska vara glad att det är så, så jag har nog inte hoppat högre än 1.20cm med henne. =)

Puss på dig för att du fått igång bloggen igen! :)
Hur mår Trasan?

Puss på dig för att vi syns på torsdag!  =)
Trasan mår finemang, tjock och lever livet på betet!

Hur gammal är du?
Jag är 13år, fyller 14 den sista september! =)

Vem tränar du hoppning för?

Jag tränar hoppning för Daniel Svensson, han är grymt bra så rekommenderar honom starkt!

Sådär nu var slut på frågor, hoppas ni fick svar på det ni ville veta, så hoppas jag att det inte dröjer alltför länge tills nästa frågestund! Puss på er!


Energikick

Åh, finns det nåt härligare än att springa !? Okej förutom att lyckas med hästarna då..
Sån himla härlig energikick! Nu ska jag mixa ihop en kall blåbärssmoothie och krypa ner i soffan, mys!

Förresten, besöksrekord idag igen! Välkomna alla nya läsare! Och stoor puss på er som läser!

Duktig Stella

Ojoj vad duktig lilla Stella var idag! Skrittade och travade utan longerlina idag. Sen gick vi ut i skogen en bit och hon fick trava över en liten stock några gånger. Sen blev det dock lite problem, för hon ville inte sluta rida! Haha =)

Sen red jag Doris en liten "kortis" hon var riktigt fin, travade henne för första gången idag efter hältan. Hon var supermjuk och lydig. Imorgon blir det nog en liten lätt galopp! =)

Nu ska jag bara smälta middagen lite, sen ska jag gå ut och jogga och sen blir det tv-mys. förresten ang. frågorna, svaren kommer imorgon så fråga, fråga, fråga på nu! Puss på er

Ridlektion

Dagen började med regn och blåst men nu har de börjat spricka upp, skönt!
Ska strax bege mig iväg till stallet, ska först rida Doris en sväng och sen ska jag ha ridlektion med Stella. Hoppas Trasan sköter sig, hehe! Ska försöka påbörja med lite trav för hennes del idag. =)

Nej, nu ska jag gå och byta om och få mig nåt i magen, ha det fint!

Förbättra sitsen framför datorn!

Att sitsen är grunden i all ridning vet vi. Och att arbetet med att förbättra sitsen förenar alla ryttare, oavsett nivå eller ridgren, det vet vi också. Men att det går att skaffa en bättre sits medan man är på jobbet och sitter framför datorn - det var i alla fall nyheter för mig!

Text: Johanna Unghanse
 
Hippson har pratat med Christina, en ryttare som sedan i höstas har kombinera jobbet framför datorn på kontoret med att förbättra sin sits i ridningen. Hon sitter nämligen på en boll när hon jobbar, som tränar upp den ack så viktiga bålstabiliteten.

Hur kom du på idén att sitta på en boll?
- Jag läste i ett nyhetsbrev om en kvinna som fått plattare mage genom att byta ut kontorsstolen mot en sittboll. Det lät väldigt smart och enkelt. Jag hinner inte träna på gym, men vill så klart ändå gärna hålla mig i trim. Att kunna utnyttja tiden jag när ändå jobbar framför datorn till mag- och ryggträning tyckte jag lät som något för mig, så jag beställde en sittboll.

Så din ursprungliga plan var egentligen inte sitsen?
- Nej, jag tänkte inte på att det var samma muskler som jag använder i ridningen, utan jag tänkte snarare på "Beach 2009". Det var en ren bonus när jag upptäckte fördelarna i ridningen. Min sits är klart mycket bättre, jag är mer stabil i hela bålen och böjer mig varken i sidan eller framåt - som jag (ofrivilligt) kunde göra förut.

Hur länge dröjde det innan du märkte några resultat?
- Det tog ungefär tre månader för mig att känna att jag blivit mycket mer stabil i sitsen när jag rider och ungefär lika lång tid innan jag kände att magen faktiskt är plattare. Det är nog egentligen inte mindre fett på magen, men den känns fastare och "hårdare". Sedan vet jag inte om jag inbillar mig, men jag tycker att jag har fått bättre hållning rent generellt.

Hur ofta sitter du på bollen och hur länge åt gången?
- Jag sitter verkligen på bollen varje dag, flera timmar om dagen. Jag tror att det är därför jag har fått så bra resultat. Eftersom jag är egenföretagare behöver jag ju inte bekymra mig för vad någon annan ska tycka. En del kompisar som jag har tipsat om bollen tycker att det skulle vara pinsamt att ha den på jobbet. Men det är ju på jobbet de flesta av oss tillbringar flest timmar på en kontorsstol, så vill man ha resultat får man nog strunta i vad andra tycker.

Har du några tips till dem som vill prova?
- Ja, ta det försiktigt i början. Trappa upp långsamt. Man kan få väldigt ont i små konstiga muskler som man inte ens visste att man hade. Jag fick jätteont i svanken och trodde att det var "ryggont" innan jag började lägga ihop ett plus ett. Jag hade ju läst att man skulle få träningsvärk!
- Det kändes inte alls jobbigt att sitta på bollen så jag tänkte att jag nog kunde sitta tills det skulle kännas jobbigt ... men så var det inte. Det började som sagt göra jätteont i svanken efter några dagar och jag kopplade inte ens ihop den träningsvärken med bollen till att börja med.

Vad gjorde du då, när du fick ont?
- Då tog jag det lugnare med bollen i några dagar, tills värken gick över. Sedan trappade jag upp lite försiktigare och efter det har det gått bra. Nu har jag lärt mig att känna när jag blir trött och tappar hållningen, då tar jag en paus från bollen.

Hur tänker du använda din förbättrade sits?
- Till att bli ännu bättre. Nu när jag är mer stabil i bålen kan jag förbättra både mina vikthjälper och mina händer. Det finns ju alltid något att förbättra i ridningen och det kanske är därför man inte tröttnar!



Källa; hippson.com

Där ser man, nu ska jag genast leta fram pilatesbollen! hehe =)

Att stretcha/massera eller inte?

Ett hett ämne som pågår bland en del bloggar just nu är om hästarna ska stretchas/masseras efter ett ridpass eller inte.
Har läst bland kommentarerna bland Frejas blogg ( http://frejalindskog.webblogg.se ) och ser då att det är väldigt många som stretchar/masserar sina hästar efter ridpassen. Tänkte ta och dela med mig lite av mina åsikter.

För det första så stretchar jag inte mina hästar. Jag anser att rider man hästarna "rätt"  så ska dem håll riktigt bra ändå. Med det menar jag att man skrittar av och fram minst 10min, jag brukar skritta fram 15-20min innan varje ridpass, rider på mycket varierande underlag och i olika miljöer, så som fält, skogsstigar, asfalt och grusväg bla och att hästarna har daglig utevistelse i stora hagar med andra hästar, det tycker jag räcker gott och väl för hästarna! Men jag menar inte heller att det är dåligt att stretcha sina hästar, vet man vad man sysslar med och känner sin häst så är det ju jättebra att man kan göra det.



Däremot masserar jag insidan av Trasans bakben med Arnika Gel efter ett hårt och krävande pass, tex efter en dressyrträning. Anledningen till att jag gör detta är för att i maj 08 så sträckte hon sig i sin hage och därför masserar jag henne där så att det inte har lika stor risk att komma upp igen.

Så nu har jag skrivit lite av mina tankar & åsikter, och nu vill jag höra era! Vad anser ni om detta? Masserar/stretchar ni era hästar? Och om ni gör det, hur ofta och hur?

Nu kör vi!



Fråga på bara, vad du vill! Dock inte omogna frågor! ;)

Frågestund?

Förrsten, har ju haft min blogg ett tag nu!
Så det kanske är på tiden med en liten frågestund? Vad säger ni, låter det som en bra idé?


Veckans tips; åttvolten

Veckans tips denna gång blir en övning, nämligen "åttvolten"!


Haha, jag vet att volterna är ojämna :p

Iaf, åttvolten kan man rida i alla gångarter, och man kan variera storlekarna på volterna i princip nästan hur mycket som helst beroende på vart man rider den. Detta är en övning som passar nästan alla hästar, och den är användbar för alla! Övningen går ut på att lösgöra hästarna samt att få dem att vara rättställda i respektive volt. Man kan väldigt lätt anpassa den här övningen till alla individer, iom att den kan ridas i både skritt, trav & galopp och att man även kan variera storlek på volterna. Jag brukar rida den på ungefär 8m i skritt, 10m i trav och 15-20m i galopp. Sen beroende på dagsformen och hästen jag sitter på så ändras ju det såklart. I galoppen kan man antingen byta galopp på "medellinjen" eller så rider man den andra volten förvänd, det blir även lite svårare. Jag brukar rida det sistnämda.

Betyg:





Alltså, enligt mig en toppenövning! Rekommenderar den starkt!

Statistiken sjunker?

Statistiken sjunker, buhu!

Vad vill ni läsa om? Vad är bra/dåligt med bloggen? Vill veta, vill ju att bloggen blir så bra som möjligt! =)

Storm

Hej bloggen!

Usch vilket väder det är idag, världens storm här utanför, så man kan ju bara glömma att rida. =( Hoppas att det lugnar sig till ikväll så jag kan rida då. Ska alldeles strax gå ut en sväng med Hero, sen ska jag köra ett styrketräningspass. Går ju inte att jogga i den här stormen.

Förresten, tycker verkligen att ni ska läsa Mikaelas (tavlingsryttaren.blogg.se) senaste inlägg om salt. Riktigt bra!

Nej nu kommer Hero här och äger att han måste gå ut, bi hörs sen! =)

Bilder

Så nu kommer det suddiga bilder från Cilla träningen! =)


Cilla rider Trasan





Jag rider Trasan







Träningen gick jättebra hon var väldigt mjuk och lydig. Cilla blev glatt överraskad när Trasan vr så "medgörlig" i högra badelsvändningen. Hon hade varit nöjd om den varit hälften så bra! Skönt att det man kämpar hårt för ger något i slutändan! =)

Fin ponny!

Nu har jag precis kommit hem från ridturen. Jag och mamma red ut på trasan & Giggen. Blev lite lätt trav och galopp. Hästarna var pigga och glada. Finns inte så ycket mer att skriva, ska skriva om Cilla träning i ett nytt inlägg lite senare, då kommer det lite "dålig-kvalités-bilder" , hehe! =)

Städdag

Hej bloggen!

Idag har jag städat och röjt på mitt rum, sånt som måste göras, fast det är skönt att ha det gjort innan skolan.
Ska snart till stallet med mamma och rida. Ska ta en sväng i skogen, ska även försöka städa lite där också. =)

Träningen igår då, videosarma tar alldeles för lång tid att ladda upp på youtube med min sega data, kan fixa någr ailder från videon iofs, dock kommer dem bli suddiga, men bättre än ingenting eller hur?

Hörs sen, puss!

Sent

Hej bloggen!

Tiden tickade iväg, så hinner inte ladda upp filmerna nu, skriver allt imorgon istället.
Förresten tack för alla kommentarer, och idag hade jag nytt besöksrekord igen! Fortsätt så, stor puss på er!

Mer kommentarer!

Hej bloggen!

Vill först tacka dem som skrivit vad dem tyckre i det tidigare inlägget, men vill fortfarande ha mer kommentarer om vad ni tycker! Kommentera på bara!

Iaf så skrittade jag ut Doris förut, försökte mobilblogga men det gick inte tyvärr. Hon var iaf jättepigg och gick och småtaktade hela tiden. Åh! Vad jag har saknat att rida henne =)

Nu ska jag strax äta middag, sen bär det av till Cilla träning, mer om den kommer ikväll.

Ha det bra, så hörs vi sen

Är detta okej?

Så, nu kommer då det långa inlägget jag pratade om.

En grej jag har funderat på under dem senaste dagarna är hur många "missbrukar" ridhus/ridbana. Jag har varit med om flera fall, nämner absolut inga namn osv, där hästarna och ponnyerna ALDRIG får komma ut på en skogstur. Dem rids i ridhuset/ridbanan 7dagar i veckan året runt! Det längsta dem får komma ut är om dem skrittar av 5min efter passet utomhus. Visst jag vet att på vintern brukar man rida lite oftare i ridhus iom vädret, men bara för att man rider i ridhuset/ridbanan så måste man ju inte rida ett hårt ridpass? Man kan väl gå in där och bara jogga runt några varv och sen räcker det?

Jag tror även att hästar/ponnyer som får komma ut i olika miljöer håller bättre i längden. Dem bli friskare, gladare och dem mår allmänt bra av att få gå i varierande miljöer. Oftast är dem hästar som går i ridhus 7 dagar i veckan tjuriga i stallet, många av dem bits och sparkas när man håller på med dem!  Och jag själv skulle ALDRIG kunna tänka mig att sitta och nöta runt i ett ridhus 7dagar i veckan, jag vill ut i skogen, galoppera på fält, rida i snön, klättra,  ja få komma ut! En annan grej är också, behöver man träna tex dressyr, gå ut i en hage, fält, eller varför inte en stubbåker? Kan säga att det går minst lika bra att rida där än i ridhuset, om inte bättre! Trasan, Doris & Giggen går super på åkrarna, eftersom att vi har ridit på mycket fält och sånt med dem så blir dem aldrig starka eller får för sig att dem ska dra. Kan även tillägga att våra hästar är knappt rädda för nånting, inte djur, inte bilar. Dem gånger jag har ramlat av är faktiskt på en ridbana/ridhus. Plus är även att hästarna får grymt bra kondition och styrka av att ridas ut.



Sen vet jag även, i dem fallen jag har varit med om, att dem kletar på mängder med onaturliga medel på hästarna efter ett ridpass, och dem blir lindade eller har benskydd på sig. Visst, jag masserar Trasan med Arnika Gel och tar på lite Kyl Gel på benen efter ett riktigt hårt pass.
Men rider man ut ofta i varierande miljö behöver man oftast inte hålla på med massa sånt krimskrams, hästarna håller ändå.

Sådär, nu har jag fått sagt mitt, och nu vill jag jättegärna att ni säger erat! Vill gärna se hur ni tänker och ser på detta?
Tycker ni att man kan rida i ridhus/ridbana 7ggr i veckan året runt? Är det okej enligt er? Hur rider ni era hästar, rider ni ut ofta? 

Hjälp nr. 2

Nu behöver jag er hjälp igen! Tack för att ni hjälpte mig välja märke, men nu behöver jag hjälp med att välja färg! =)



Lägger in en bild på Trasan, så ni kan avgöra vilken färg hon passar bäst i ;)



Tacksam för er hjälp! Puss på er läsare

Suck

Gah, nu är jag arg! Hade fixat bilder och videblogg, men det står att drivhetsrutinerna inte fungerar så jag får inte in dom, suck..

Aja, iag så skrittade jag ut Trasan en sväng i skogen, var ute i ca 40min och Trasan var pigg och glad. Sk strax till stallet igen och rida Doris, har saknat att rida henne nu! =) Imorgon ska jag få mamma att filma och fota lite på träningen, så då kommer ni få massa bilder.

Kan även varna er nu, för imorgon kommer det komma ett låååångt inlägg! Vad det handlar om får ni se imorgon, men kan ge en ledtråd; det handlar om hästars välbefinnande typ.

Ha det bra!

13 augusti

Hej bloggen!

Ska strax cykla till stallet och rida Trasan, ska bara äta lite lunch först. Sen ikväll ska jag äntligen få skritta Doris igen! =) Tittade på henne igår och hon haltade ingenting, jättehärligt! Så nu blir det skritt med henne veckan ut, sen under nästa vecka kan jag så smått börja sätta igång henne igen. Så siktar vi på tävling i Lurbo den 6/9, då blir det 90cm och 1m. Går det bra där så ska vi troligtvis debutera 1.10cm i slutet av september eller i början av oktober. Kan även tillägga att det blir Doris första inomhus tävling någonsin, spännande! Det tror jag inte kommer vara några problem ändå, nästan alla framhoppningar har ju varit inomhus och det har ju gått bra, hehe ;)


En bild på Doris från i höstas =)

Besöksrekord!

Idag och igår hade jag nytt besöksrekord! Tack alla och keep it up!  (;
Skriv gärna förslag på vad ni vill att jag ska skriva om, och vad som är bra och dåligt med bloggen! =)

Godnatt nu alla sötisar <3

Jogging

Hej bloggen! Har precis klivit ur duschen, har varit ute på en joggingtur, jätteskönt! Jag tycker det är viktigt att även vi motionerar, så vi också kan prestera så bra som möjligt. Jogging eller cykling tycker jag är riktigt bra. Tog med mig Hero också (vår hund) så han fick springa lite. =)

Imorgon ska Trasan bara skritta, iom att hon har gått hårt 2 dagar nu. Sen så är det Cilla träning på fredag. :D

Dagens markarbetspass

Idag red jag Trasan till Hista och red på volten där. Körde lite markarbete idag. När jag kom dit var det dock en lång studsserie framtagen, och tyvärr så var avstånden för storhäst och jag kunde inte ändra om eftersom att jag inte visste om någon skulle hoppa det, så jag fick använda mig av lite fantasi.  Såhär såg det iaf ut;



Började iaf med att trava bågar mellan hindrena och la lite volter och så, jobbade med att få henne lösgjord. Gjorde även samma sak i galopp. Sen så galopperade jag på volt över den röda bommen några varv, gjorde även åttvolt där sen och tränade på att Trasan skulle byta över bommen. Sen hoppade jag det ljusblå hindret, låg väl på ungefär 40-50cm, hoppade det lite snett några gånger fram och tillbaka. . Sen hoppade jag även det gula, bruna och blåa snett, och hoppade även några linjer på dem sen.

Trasan var ruskigt fin idag, riktigt lösgjord i båda sidorna och högersidan var super idag, inget tjafs alls. Så dressyrpasset igår var verkligen inte förgäves. Och hon samlade sig riktigt fint också, och sprången blev bra, trots att det var lågt koncentrerade hon sig ändå på uppgiften. Jag är jättenöjd!

Slänger in en gammal bild från förra sommaren också!



Hjälp!

Jag behöver hjälp, hoppas ni fina läsare kan hjälpa mig.

Jag ska köpa ett nytt tävlingsset till Trasan, men vet inte vilket jag ska ta?

Nr. 1 GG schabrak+huva, färg?


Nr. 2 Scapa Sports schabrak+luva, färg?


Nr. 3 JW schabrak+luva, färg?



Vilket ska jag ta!?
Eller har ni några andra förslag på set?

Videoklipp

Tänkte lägga in ett videoklipp på mig och Trasan från maj 09, en LB. =)


Gick dubbelnolla, tyvärr 7 hundradelar från placering.

Kommentera gärna, tar emot både ris och ros!

Dagens ridpass

Puh! Nu har jag kommit hem från dagens ridpass. Tog ett ordentligt dressyrpass på Trasan idag, mycket välbehövligt!
Började med att skritta fram en kvart på grusvägen/i skogen, sedan red jag till hagen. Där började jag med att jobba henne lite i skritten, gjorde lite förvänd öppna m.m. Sen joggade jag henne i traven och galoppen, i lite "obestämd" form, tycker inte formen spelar så stor roll under framjoggningen, det viktigaste är att ju att få igång dem. Sen efter det så red jag en åttvolt i alla gångarterna, tränade på att verkligen få henne att ställa igenom sig i hennes högersida, där hon gärna går rakställd. Hon blev riktigt fin där. Sen i galoppen blev det en rättvänd volt och en förvänd volt, i den högra förvända ville hon gärna skjuta ut ytterbogen, så fick jobba lite på det. I vänster var hon jättefin. Sen övade jag på bakdelsvändningarna. Började med att rida på en 10m volt, för att sedan successivt minska ner den så att det till slut blev en bakdelsvändning. Gjorde det i båda varven. I början var hon riktigt envis i högra, men efter lite slit så blev det super! Sen joggade jag av och skrittade sedan samma väg som jag skrittade fram på.

Jag är nöjd med Trasans prestation idag, hon var riktigt mjuk och lydig, och högersidan blev idag riktigt, riktigt bra! Dock var hon väldigt irriterad på insekterna, men det är ju ingenting man kan göra åt. Ser fram emot Cilla (Cecilia Hansson) träningen på fredag, ska troligtvis rida igenom antingen LA:P1an eller FEI:s inledande, kul! =)


Trasan när vi skrittade fram


Min utrustning, Del 1

Det är några som har hört av sig och vill att jag ska visa min utrustning, så är kommer en del av den, mer kommer senare.

Mitt internet vill inte visa upp min utrustning, så den kommer när internet vill igen, I promise!





Tips

Fixat en ny kategori; Tips, där jag kommer tipsa om allt från övningar till produkter. Ska försöka lägga in ett tips i veckan.

Jodopax Gel



Tröttnat på att späda ut jodopaxen och badda över såren?
Nu finns det en gel som är användningsklar och man applicerar den på såret, denna bildar då en hinna som skyddar från smuts m.m. Tycker själv den funkar jättebra, såret är bättre redan dagen efter, och det tar inte mer än 5sek att sätta på den. Kommer inte ihåg priset, men runt 80-120kr kan jag tippa på? Finns i dem flesta välsorterade butikerna.
Mitt betyg;

Och en liten bild hur den ser ut på;


Ha en fin kväll nu sötisar!

Dagens ridpass

Hej bloggen!

Nu har jag precis kommit hem från stallet. Red Trasan på fältet idag. Hon var underbar! Red henne i låg form hela passet. Detta är ett ridsätt som passar både henne och mig riktigt bra. I traven la jag mycket volter och serpentiner, och tränade mycket på att få henne att lyssna framåt och bakåt. I galoppen tränade jag ungefär samma sak. Sen travade jag av henne ordentligt och skrittade sedan av henne en kvart i skogen.
Tog lite bilder också;






Min fina lilla plutt

Sådär nu får det räcka med bilder, kommer ett inlägg lite senare med fler bilder. Ha det fint allihopa!

www.materialryttare.blogg.se - tävling på g

Just nu är det tävling på gång hos materialryttaren.blogg.se! Det lottas ut 2 Glen Gordon schabrak! Regler finns på hennes blogg.  Har följt denna blogg lite nu och den är riktigt bra, så gör det du med (;


Doris

Hann inte rida Trasan idag, klockan var för mycket när vi kom hem. Vi var iaf där och tittade till dom. Doris svullnad var borta nu och hon såg mycket bättre ut idag! Kan förhoppnigsvis rida henne igen i slutet av veckan =)

Usch vad iriterad man var när webb-tvn inte fungerade, tur att det funkar bättre när det är inlagt i arkivet. Nu har jag faktiskt inget mer att skriva, men ni får ha det bra så hörs vi i morgon!  <3


Slänger in en bild på fina Doris

Webb-Tv

Skulle egentligen gått ner till bryggan, men istället fastnade jag framför ponny-sm på webb-tv..

http://www.ridsporten.tv/Default.aspx
Länken till webb-tv, har ni inte möjlighet att titta nu, så kommer hela filmningen att läggas i "arkivet" och då kan man se den när man vill, riktigt bra tycker jag!


9 augusti

Godmorgon bloggen!

Nu har jag precis vaknat och äter nu lite frukost. Jag har sovit väldigt bra inatt, undrar varför jag alltid sover bättre borta än hemma? Jag trodde det var borta bra men hemma bäst, i mitt fall är det nog tvärtom, iaf med sovningen då. :p

Okej nog om det nu, ska strax gå ner till bryggan igen och sola. Senare idag åker vi hem igen. Så då ska jag försöka hinna med att rida Trasan iaf. =)

Nej nu ska jag sätta på mig bikinin och gå ner, ha en fin dag!

Sthlms skärgård

Hej läsare!

Har inte orkat sätta mig vid datan förens nu, har varit nere vid vattnet hela dagen. Solat, badat, åkt ring efter båten ätit m.m Jättemysigt! Solen skiner och det finns inte ett enda moln på himlen.

Imorse innan vi åkte så var vi hos hästarna och tittade till dom, och idag var Doris jättesvullen i sitt vänstra framben. Hon var ju som sagt halt när jag skulle rida henne i måndags, men hon hade inte puls eller var tjock då, men hältan var riktigt rejäl. Men vi tror att hon kanske har sprungit och råkat sparka till sig själv och att hon då fått som en liten inre blödning. Men skönt nu när svullnaden har kommit fram, för nu vet vi vart problemet sitter och antagligen försvinner hältan inom dom närmsta dagarna. =)

Nej nu är det middag som gäller. Ha det super sötisar! 

Dagens pass

Hej bloggen!

Red Trasan med mamma och Giggen nu i kväll. Vi red en liten stund på ängen. Galopperade på mycket framåt och Trasan var pigg och fin. I traven gjorde jag lite skänkelvikningar, öppnor och slutor, Trasan var riktig mjuk och lydig. Sen tränade jag även lite på bakdelsvändningarna, hon gjorde dom super idag!

Imorgon åker vi till vårat sommarställe i Sthlm, tror vi tar med dator dit så jag kan blogga lite då =)
Nu ska jag sova, ha det bra hörrni!

Länge sen!

Hejhej bloggen!

Nu ska jag börja starta upp bloggen igen! Har inte haft så mkt motivation tidigare men nu jäklar ! (;

Iaf idag höll jag ridlektion igen. Har ett litet sommarjobb, det är två tjejer; Stella & Alice, som vill rida lite nu på sommarlovet och eftersom att dem egentligen bor i Iran (!) så har deras sommarlov precis börjat och dem kommer spendera det här i Sverige så jag kommer fortsätta med det även när jag går i skolan, härligt att känna lite pengar! Trasan sköter sig super, jättelugn och fin, snutt <3

Och Doris ä halt, på båda fram tror vi, men hon är inte svullen eller varm och vi har böjt alla ben och sprungit och ingenting syns. Troligen har hon vrickat sig eller nåt i hagen. Fast tycker dock att ded blir bättre för varje dag som går så det är ju jätteskönt =)

Nej nu ska jag försöka fixa lite med in design här, vi hörs!




Design by Linda Viberg