Tips - Rörelse utan gränser

Idag när jag ändå var hemma och sjuk så passade jag på att titta på filmen "rörelse utan gränser". En super film enligt mig, extremt lärorik, rekommenderas starkt!!



Lär dig massera och stretcha med Marina Axelson-Callum & möt de främsta bland tränare, elitryttare, veterinärer, m. fl. I Rörelse utan gränser möter du flera av de allra främsta inom ämnesområdet; hästens rörelser, muskler och träning. Filmens största del består av en grundlig instruktion i hästmassage och stretching. Du får lära dig att själv massera och stretcha en häst av Sveriges främsta expert inom området, Marina Axelson-Callum, grundare och rektor på Axelsons Animal Massage School. Du kan lätt orientera dig mellan de olika delarna som masseras och stretchas på hästen, med hjälp av DVDns menyfunktion. Du möter championtränaren Tommy Gustafsson på Täby galopp och forskaren Lars Roepstorff från SLU. Insoereras av fälttävlansryttarna Magnus Gällerdal, Anna Hassö och Tobias Grönberg på Övedsklosters fälttävlan, samt A-tränaren KG Svensson när han har hoppträning. På ATGs hästklinik i Täby intervjuas veterinär Ingela Liwång - klinikchef, samt hovslagaren Rose Marie Clark. När du har sett den här filmen, där stora delar har något att tillföra hästintresserade även på högre nivå, kommer du att:
- Kunna mer om hästmassage och kunna massera och stretcha en häst själv.
- Veta mer om hästens rörelser och om vilken effekt olika typer av träning har på hästen.
- Känna till hur fälttävlansryttarna och galopptränare tränar sina hästar.
- Förstå hur en A-tränare i hoppning/körning tänker kring hästens muskler och träning.
- Ha en större kunskap om hur man vetrinärt arbetar med skador och muskler.


Filmen är väldigt bra gjord, det är väldigt lätt att lära sig att massera/stretcha hästen bara genom att titta. Det mest intressanta i filmen var när man fick "följa" med KG Svensson på hoppträning. Dels för att det var filmat ur häftiga vinklar men allra mest för att KG hade riktigt bra saker att säga. Sammanfattade några utav dem här;

"Serier är till för att gymnastisera hästen, hindret efter är till för att hästen ska utveckla sitt språng och få en språngkurva där hästen öppnar sin bakdel och att frambenstekniken blir riktigt tilltalad"


"Studsen gör att ryttaren inte kommer att gå före med överlivet utan kommer att sitta kavr med överlivet lite mer stilla i n lättare sits där hästen kan röra sig"

"Man tränar hinderserier för att stärka ryttarens position så att i överlivet få en position där ryttaren inte går före med överlivet, likaväl så får inte ryttaren hamna i bakvikt. Ryttaren ska känna att man kan ha kontakt med fötterna och att överlivet följer så lite som möjligt utan bara följer det som behövs"


"Landningen är viktigare, av hoppar ju alltid hästen, men det är då som den landar, där stärker man hästens självförtroende. Men störs hästen på något sätt och känner osäkerhet när den landar, då blir det också osäkert i avsprånget nästa gång"


"Ryttarens sits är avgörande för om hästen ska kunna röra sig i balans när den rids. Du måste ha en så pass god kroppsmedvetenhet att du kan ändra och korrigera din sits under ridningens gång"


Av det man sågi filmen verkade KG som en superbra tränare! Någon här som kanske tränar/har tränat för honom?

Filmen kan du köpa HÄR!


Kommentarer
Postat av: Elin

Verkar som en bra film, kanske jag ska köpa ;)

2010-03-10 @ 18:19:37
URL: http://elinpamlin.blogg.se/
Postat av: beaaaaaaaa

har inte tränat för honom själv.. men vet att astridstraning.blogg.se har gjort det 2 gånger ;)

2010-03-11 @ 20:36:30
URL: http://beatricenyberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din åsikt här:

Trackback



Design by Linda Viberg