Ta hand om hästarna i värmen!

Nu när det är så fruktansvärt varmt är det superviktigt att vi har koll på våra fyrbenta vänner.
Tänkte slänga in lite "att tänka på" till er.

* Kallt vatten



Nu när det är varmt räcker det inte med att byta vatten varannan dag eller så, nu måste det bytas flera gånger om dagen! Även vattnet blir varmt i värmen och hästarna vill inte heller dricka ljummet vatten precis som vi inte vill.

* Ge salt



I värmen så svettas hästarna mycket och förlorar mycket salt i kroppen. Då måste vi hjälpa dem att få tillbaka salt i kroppen. Står hästen inne kan den ha både saltsten i boxen + att man kan tillsätta en skopa falksalt i maten. I hagen ska det alltid finnas en salsten, helst på en stolpe så den inte multnar i gräset.

* Skydda mot bromsar & insekter



På sommaren kommer alla äckliga insekter fram, såsom flugor och bromsar. Och hästarna tycker precis lika illa om dem som vi människor. Så ha ALLTID skydd mot flugorna i ansiktet, antingen en flughuva eller så fäster du en flyveil i grimman. Sen ha alltid uppsyn då hästarna lätt kan ha av sig grimman. Mot bromsarna finns det lite olika sprayer att spraya på - men blir det för mycket , ta in hästarna!

* Duscha dem



Precis som vi människor åker till havet osv och svalkar oss så behöver hästarna också få göra det. Så en dusch med vattenslang är uppskattat av de flesta hästarna!

* Rid tidig morgon eller sen kväll



Försök att inte rida mitt på dagen när det är som varmast, både för din och hästens skull. Båda presterar bättre när det är lite svalare temperatur.




Detta var lite av det jag tänker på. Har jag missat något?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din åsikt här:

Trackback



Design by Linda Viberg